Γαστράτο Χοιρινό
Ιδανικό για τραπέζι! Μην σας φοβίζει ο χρόνος παρασκευής, εσεις κάνετε ελάχιστα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν θέλετε να το σερβίρετε αμέσως, μην το βάλετε στο grill, αλλά χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 60 βαθμούς και βάλτε το στο grill αμέσως πριν το σερβίρετε.
Υλικά
-
1,5 κιλό μπούτι χοιρινό ή ψαρονέφρι (ανάλογα με το πόσο στεγνό το θέλετε)
-
3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
-
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένα ανάμεικτα πιπέρια
-
κόλιαντρο ξερό κοπανισμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε το κρέας και με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζουμε και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και κόλιαντρο γύρω γύρω στο κρέας.
-
2
Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές.
-
3
Βάζουμε το κρέας σε γάστρα και το ψήνουμε για 1,5 ώρα στους 150 βαθμούς.
-
4
Σε ένα μπωλ ανακατευουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και κόλιαντρο με 1/2 ποτήρι νερό.
-
5
Βγάζουμε το κρέας σε σανιδάκι και κόβουμε σε φέτες 1 εκατοστού. Το ξαναβάζουμε πίσω στη γάστρα και αλείβουμε με πινέλο το μείγμα του κρασιού.
-
6
Ξαναβάζουμε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνουμε στους 110 βαθμούς για άλλη 1 ώρα, στη διάρκεια της οποίας κάθε 10 λεπτά βγάζουμε και αλείβουμε το κρέας με το μείγμα του κρασιού.
-
7
Αφαιρούμε το καπάκι από τη γάστρα και ψήνουμε στο grill για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
-
8
Σερβίρεται μόλις βγει από το φούρνο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια