Νικόλας Καλλ
Νικόλας Καλλ @nikall
Ελλάδα, Αθήνα

Ένα ελαφρύ και εύκολο γλυκό/τάρτα/cake από την Γαλλία. Με μήλα και ελαφριά ζύμη (στην ουσία πρόκειται περισσότερο για χυλό σαν αυτόν που χρησιμοποιούμε στις κρέπες ή τα pancakes).Συνοδεύεται με σάλτσα καραμέλας βουτύρου. Λέγεται αόρατο γιατί η ζύμη δεν φαίνεται σαν αυτή του κλασικού cake ή γιατί εξαφανίζεται εν ριπή οφθαλμού (μάλλον ισχύουν και τα δύο).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6
  1. Για το cake μήλου
  2. 2 μήλα μεγάλα
  3. 100 γρ. γάλα
  4. 80 γρ. ζάχαρη
  5. 80 γρ. αλεύρι
  6. 20 γρ. βούτυρο
  7. 1/2 κουταλάκι baking powder
  8. κανέλα (προαιρετικά)
  9. 1 βανιλίνη (προαιρετικά)
  10. σπασμένα καρύδια ή αμύγδαλα
  11. Σάλτσα καραμέλας βουτύρου
  12. 80 γρ. ζάχαρη
  13. 20 γρ. βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και κόβουμε στη μέση τα μήλα. Στη συνέχεια τα τεμαχίζουμε σε λεπτές φέτες σαν μισοφέγγαρα.

  2. 2

    Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της ζύμης κοσκινίζοντας στο τέλος το αλεύρι. Δεν χρειάζεται πολύ δούλεμα. Αρκεί να αναμιχθούν σωστά χωρίς να υπάρχουν σβόλοι αλευριού. Η υφή του θα είναι σαν αυτή του χυλού.

  3. 3

    Ρίχνουμε τα τεμαχισμένα μήλα μέσα στο μπολ με τον χυλό και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν πλήρως από αυτόν.

  4. 4

    Τοποθετούμε το μείγμα με τα μήλα και τον χυλό σε ταψάκι ή φόρμα επενδεδυμένα με αντικολλητικό χαρτί. Προσέχουμε η κατανομή τους να είναι ομοιόμορφη.

  5. 5

    Πασπαλίζουμε με τα σπασμένα καρύδια ή αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 έως 50 λεπτά περίπου προσέχοντας την επιφάνεια του γλυκού μην μας καεί.

  6. 6

    Σε κατσαρολάκι τοποθετούμε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

  7. 7

    Ανακατεύουμε ώστε να λιώσει το βούτυρο και συνεχίζουμε αργά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να αποκτήσει ένα ελαφρώς καστανό/κεχριμπαρένιο χρώμα. Προσοχή γιατί από αυτό το σημείο και μετά η καραμέλα μπορεί εύκολα να καεί και να πικρίσει.

  8. 8

    Αφαιρούμε από τη φωτιά και με προσοχή (καλύτερα μέσα στον νεροχύτη) προστατέυοντας τα χέρια μας ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος. Θα αφρίσει αρκετά και θα πιτσιλίσει για αυτό επισημαίνω και πάλι την προσοχή σας.

  9. 9

    Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να σταματήσει να κοχλάζει και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

  10. 10

    Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ζεστή η σε θερμοκρασία δωματίου για πιο παχύρρευστη υφή.

  11. 11

    Σερβίρουμε το γλυκό μας με όση σάλτσα καραμέλας επιθυμούμε, παγωτό ή σαντιγί.

Αντιδράσεις

Σχόλια

tahitian
tahitian @artist_ea
Οσο ψηνοταν,σκορπισε η μυρωδια σε ολο το σπιτι.Θα ηθελα να ειχα κανει τη διπλασια δοση γιατι εγινε πολυ χαμηλο.

Από

Νικόλας Καλλ
στις
Ελλάδα, Αθήνα
Γένος αρσενικό που του αρέσει η ζαχαροπλαστική, οι ζύμες και...τα μήλα!
Δες περισσότερα