skelida
skelida @cook_041178

Μια πολύ εύκολη , νόστιμη, εναλλακτική πρόταση για τον γαύρο. Ωραίο ως μεζές αλλά και ως κυρίως πιάτο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από την εκπομπή "Food and the City" του Β. Καλλίδη αλλά με κάποιες δικές μου αλλαγές.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
15-18 κομμάτια
  1. 1/2 κιλό γαύρο
  2. 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  3. 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  4. 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  5. 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
  6. ξύσμα από μισό λεμόνι
  7. 1 κ.γ σκόνη σκόρδου
  8. μαύρο πιπέρι
  9. αλάτι
  10. 4-5 κ.σ. αλεύρι
  11. 1 κούπα ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε προσεκτικά τον γαύρο βγάζοντας το κεφάλι, τα εντόσθια και το κεντρικό κόκαλο. Θέλουμε να έχουμε ένα ωραίο καθαρό φιλετάκι γαύρου. Αφού καθαρίσουμε όλα τα ψαράκια τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε όλα τα αρωματικά μας (κρεμμυδάκι, άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο) και τα ρίχνουμε στο μπολ με τον γαύρο.

  3. 3

    Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μπαχαρικά, το αλεύρι και το αυγό.

  4. 4

    Ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.

  5. 5

    Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια. Επειδή το μείγμα μάλλον θα κολλάει, βάζουμε λίγο αλεύρι στα χέρια μας και συνεχίζουμε το πλάσιμο. Έτσι το μείγμα θα είναι πιο στεγνό και θα δώσουμε σχήμα πιο εύκολα.

  6. 6

    Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Αντιδράσεις

Από

skelida
skelida @cook_041178
στις