Γαύρος ανοιξιάτικος

Ginger
Ginger @cook_8449896
Αθήνα,

Η συνταγή είναι από την Νίκη Χρυσανθίδου-Παρλιάρου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να συνοδεύσουμε το γαύρο με ρύζι μπαμάτι. Η συγγραφέας προτείνει να πιούμε ένα κρασάκι ροζέ από Ξινόμαυρο που δένει το ψάρι με το ρύζι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-5 άτομα
  1. 1 κ. γαύρος
  2. 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
  3. 2 ντομάτες σε ροδέλες
  4. 1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
  5. 1 λεμόνι σε ροδέλες
  6. 2 φύλλα δάφνης σπασμένα σε κομματάκια
  7. ελαιόλαδο
  8. ρίγανη ξερή
  9. δενδρολίβανο ξερό
  10. χυμός από ένα λεμόνι
  11. 1 ποτήρι του κρασιού νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και πλένουμε τον γαύρο και τον βάζουμε σε ταψί τον έναν δίπλα στον άλλον. Από πάνω βάζουμε εναλλάξ το κρεμμύδι, τη ντομάτα και το λεμόνι.

  2. 2

    Προσθέτουμε την πιπεριά και τη δάφνη.

  3. 3

    Σε μπωλ ανακατεύουμε το λάδι, το λεμόνι, το δενδρολίβανο και τη ρίγανη και περιχύνουμε το γαύρο. Προσθέτουμε και το νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Από

Ginger
Ginger @cook_8449896
στις
Αθήνα,