Γαύρος ανοιξιάτικος
Η συνταγή είναι από την Νίκη Χρυσανθίδου-Παρλιάρου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να συνοδεύσουμε το γαύρο με ρύζι μπαμάτι. Η συγγραφέας προτείνει να πιούμε ένα κρασάκι ροζέ από Ξινόμαυρο που δένει το ψάρι με το ρύζι.
Υλικά
-
1 κ. γαύρος
-
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
-
2 ντομάτες σε ροδέλες
-
1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
-
1 λεμόνι σε ροδέλες
-
2 φύλλα δάφνης σπασμένα σε κομματάκια
-
ελαιόλαδο
-
ρίγανη ξερή
-
δενδρολίβανο ξερό
-
χυμός από ένα λεμόνι
-
1 ποτήρι του κρασιού νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και πλένουμε τον γαύρο και τον βάζουμε σε ταψί τον έναν δίπλα στον άλλον. Από πάνω βάζουμε εναλλάξ το κρεμμύδι, τη ντομάτα και το λεμόνι.
-
2
Προσθέτουμε την πιπεριά και τη δάφνη.
-
3
Σε μπωλ ανακατεύουμε το λάδι, το λεμόνι, το δενδρολίβανο και τη ρίγανη και περιχύνουμε το γαύρο. Προσθέτουμε και το νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σχόλια (3)