κύρια φωτογραφία συνταγής Γαύρος φιλέτο με κάπαρη

Γαύρος φιλέτο με κάπαρη

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
zucchino
zucchino @zucca72
,Hellas

Νόστιμο μεζεδάκι ό,τι πρέπει για ουζάκι στη βεράντα και όχι μόνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ελαιόλαδο στο ψυγείο πήζει, γι' αυτό πρίν σερβίρουμε το μεζεδάκι, βγάζουμε από το ψυγείο την ποσότητα που θα χρειαστούμε και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούμε να σκεπάσουμε με ηλιέλαιο που μένει αναλοίωτο στην ψύξη, όμως η γεύση του δεν είναι ωραία όπως του ελαιόλαδου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Φρέσκο γαυράκι, όση ποσότητα επιθυμείτε
  2. Κάπαρη μπαλάκια (αυτά που βρίσκουμε σε όλα τα Σούπερ Μάρκετ)
  3. Αλάτι χοντρό
  4. Ξύδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και καθαρίζουμε τον γαύρο.

  2. 2

    Βάζουμε σε γυάλινο κατά προτίμηση μπολ, μια στρώση γαύρο και τον σκεπάζουμε με χοντρό αλάτι. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία όσες φορές χρειάζεται ανάλογα με την ποσότητα του ψαριού που έχουμε. Τελειώνουμε με στρώση αλατιού.

  3. 3

    Προσθέτουμε ξύδι μέχρι να σκεπαστεί το ψάρι(με το αλάτι του φυσικά)

  4. 4

    Αφήνουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος από 7 ώρες (εάν το γαυράκι είναι λεπτό) έως 12 ώρες (εάν το γαυράκι είναι χοντρό). Ανάλογα με το ψάρι, υπολογίζουμε την ώρα.

  5. 5

    Αφού το ψάρι ψηθεί με το αλάτι και το ξύδι, το ξεπλένουμε και το κάνουμε φιλέτα.

  6. 6

    Παίρνουμε ένα ένα τα φιλέτα, βάζουμε από ένα μπαλάκι κάπαρη και τα τυλίγουμε σε ρολάκια.

  7. 7

    Τα φυλάμε στο ψυγείο, σκεπασμένα με ελαιόλαδο και τα απολαμβάνουμε στην πρώτη ευκαιρία.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Antigoni81
Antigoni81 @cook_8487074
Υπεροχη ιδεακαι γινεται επισης νοστιμο και με ρεγγα παστη!

Από

zucchino
zucchino @zucca72
στις
,Hellas
Στο σπίτι μου, μαγείρευα μόνο για τα εορταστικά τραπέζια, ακολουθώντας κατά γράμμα τις πιο "διαφορετικές" και "περίεργες" συνταγές που έβρισκα στα βιβλια μαγειρικής. Και ξαφνικά, ήρθε στη ζωή μου ο γιος μου και εκεί που δεν ήξερα γιατί αγοράσαμε τόσα σκεύη κουζίνας, έπρεπε να μαγειρεύω κάθε μέρα. "Οι συνταγές της παρέας" ήταν για μένα κάτι σαν σχολείο. Έμαθα να μαγειρεύω, ανακάλυψα ότι τα καταφέρνω και βρήκα το θάρρος να μοιραστώ τις συνταγές μου
Δες περισσότερα