pinalaki
pinalaki @cook_8467672
,Eλλάδα

Δεν ξέρω πως να περιγράψω αυτό το φαγητό! μυρίζει καλοκαίρι!! η ντομάτα και η πιπεριά στην εποχή τους μας δίνουν τα αληθινά αρώματα τους και "παντρεύονται" με τον γαύρο! το απλό γιαχνί "μεταμορφώνεται" σε ένα πιάτο θεικό με μια μικρή πινελιά που μας πρότεινε ο αγαπημένος μας Καλλίδης! τόσο απλά και τόσο νόστιμα!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν δεν σας αρέσει το ρύζι μην το βάλετε! Και εγώ το φοβήθηκα στην αρχή. Λέω μα καλά ρύζι με γαύρο; Και όμως, είναι φανταστικό, του πάει πολύ! Με λιγάκι ρύζι βέβαια γι αυτό σας δίνω εγώ 1 φλ του καφέ, όπως μου αρέσει εμένα. Αν δεν σας αρέσει πάλι καθόλου μην το προσθέτετε!!Το φαγητό δεν στεγνώνει, μην το φοβάστε, γι αυτό βάζουμε και 1 ποτήρι νερό! Καλή όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. 1 κιλό γαύρος
  2. 1 φλ λάδι
  3. 4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  4. αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  5. 2 ώριμες ντομάτες σε κυβάκια
  6. φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
  7. 1 πράσινη πιπεριά (χονδροκομένη)
  8. 1/2 ματσάκι μαιντανό (ψιλοκομμένο)
  9. 1 φλ του καφέ ρύζι προαιρετικα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφαιρούμε με τα χέρια μας το κεφάλι και τα εντόσθια από τα ψαράκια. Τα πλένουμε, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις. Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα ταψί και απλώνουμε τα φετάκια από το σκόρδο. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό και λίγο αλατοπίπερο και 1 ποτήρι νερό

  2. 2

    Ψήνω αυτό το μείγμα στους 180 για περίπου 20'

  3. 3

    Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε προσθέτουμε 1 φλ του καφέ ρυζάκι(που το έχουμε ξεπλύνει). Αραδιάζουμε με σειρά μέσα στο ταψί τα ψάρια, πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και ρίγανη, ραντίζουμε λίγο ελαιόλαδο

  4. 4

    Και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

st.vi
st.vi @cook_8509248
λοιπον το φαγητο εγινε θαυμασιο και λιγο λεω.Το ρυζι να μην το φοβηθητε καθολου οχι μονο του πηγαινει αλλα γινετε και πιο χορταστικο

Από

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
στις
,Eλλάδα