Γαύρος μαρινάτος
Μεζές για τσιπουράκι ή ούζο, εύκολος και γρήγορος.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν ο γαύρος είναι αποψυγμένος, απλώς γίνεται πιο μαλακός. Καλά είναι να είναι φρέσκο το ψάρι.
Υλικά
-
30 γαυράκια μικρά
-
10 σκελίδες σκόρδο
-
ξύδι όσο πάρει
-
λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το γαύρο, αφαιρούμε το κεφάλι, τα εντόσθια και τον ανοίγουμε στη μέση από την πλευρά της κοιλιάς με το δάκτυλό μας.
-
2
Βγάζουμε τη ραχοκοκκαλιά.
-
3
Σε ένα ταπεράκι κατά προτίμηση γυάλινο στρώνουμε μια σειρά από γαύρους ανοιχτούς.
-
4
Πασπαλίζουμε με σκόρδο ψιλοκομμένο.
-
5
Εξακολουθούμε εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
-
6
Γεμίζουμε με ξύδι να σκεπαστούν τα ψάρια και λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
-
7
Κλείνουμε το τάπερ και βάζουμε τα ψάρια στο ψυγείο και σε τρεις μέρες είναι έτοιμα.
Σχόλια (20)