Γαύρος παστός με μυρωδικά

18 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ΑΛΕΞ
ΑΛΕΞ @cook_8452739
,ΕΛΛΑΣ

Είναι η μια συνταγή που συνοδεύει εξαιρετικά το τσιπουράκι μας! Ας την φτιάξουμε και θα έχουμε τσιπουρομεζέ για τις κρύες νύχτες του χειμώνα που έρχεται!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την πρώτη φορά που την έφτιαξα είπα σιγά... εγώ θα τον πλύνω! Και μου βγήκε ανάλατος. Μην τον φοβάστε το ξύδι θα τον καθαρίσει από όλα.Πηγήη μανούλα μου...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 κιλά περίπου
  1. 2 κιλά γαύρος
  2. 2 ματσάκια μαϊντανό
  3. 2 σκελίδες σκόρδο
  4. 1 κιλό πράσινες (αν θέλουμε και μερικές κόκκινες) πιπεριές
  5. 1 λίτρο σπορέλαιο περίπου
  6. χοντρό αλάτι
  7. ξύδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σ΄ ένα μεγάλο τάπερ βάζουμε στρώσεις εναλλάξ τον γαύρο και το χοντρό αλάτι (αλατίζουμε όπως το φαγητό όχι παραπάνω) μέχρι να τελειώσει. Τον βάζουμε στο ψυγείο. ΔΕΝ τον πλένουμε δεν τον καθαρίζουμε.

  2. 2

    Μετά από 3 μέρες τον βγάζουμε από το αλάτι τον καθαρίζουμε και τον ξεκοκκαλίζουμε. ΔΕΝ τον πλένουμε. Τον βάζουμε σε ένα τάπερ το καλύπτουμε με ξύδι και περιμένουμε άλλες 3 μέρες.

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο και τις πιπεριές και στο τάπερ μας ξεκινάμε στρώσεις βάζοντας εναλλάξμία στρώση γαύρο μία στρώση μαϊντανό+σκόρδο+πιπεριά μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

  4. 4

    Βάζουμε ένα φλιτζάνι του καφέ από το ξύδι στο οποίο μαρινάραμε το γαύρο και σκεπάζουμε καλά με σπορέλαιο.

  5. 5

    Διατηρείται στο ψυγείο για πολύ καιρό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ΑΛΕΞ
ΑΛΕΞ @cook_8452739
στις
,ΕΛΛΑΣ