κύρια φωτογραφία συνταγής Γευστική Σαλάτα Κοτόπουλου
ggr
ggr @george
Athens

Πιάτο για “δύσκολες αποστολές”. Κρύο, είναι μία πολύχρωμη και νόστιμη σαλάτα. Ζεστό, είναι ένα νοστιμότατο πρώτο πιάτο. Αυξάνοντας τις αναλογίες υπέρ του κοτόπουλου και σε βάρος των λαχανικών, με την προσθήκη και λίγου κάρυ, γίνεται ένα εξαιρετικά γευστικό δεύτερο πιάτο. Και, μειώνοντας τις ποσότητες, λύνει χέρια και σαν ορεκτικό.Όσο για την ετοιμασία του; Παν-εύκολο και πολύ γρήγορο. Αρκεί να ψήσουμε το στήθος του κοτόπουλου και να κόψουμε σε λεπτές λωρίδες (julienne) όλα τα υλικά.Για πάμε .....

Λίγα μυστικά ακόμα

Σε περίπτωση που το χρησιμοποιήσουμε σαν πρώτο ή κυρίως πιάτο, ή ακόμη και σαν ορεκτικό, το βήμα -9- φυσικά δεν υπάρχει και το φαγητό σερβίρεται (βήμα -10-) ζεστό-ζεστό. Θα ήθελα να δω και μερικούς κόκκους πράσινου ή ροζ πιπεριού (ααααχ αυτό το ροζ πιπέρι .....) μέσα στο πιάτο μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
  1. 150 γρ κόκκινη πιπεριά
  2. 2 πόδια (κοτσάνια) σέλινο
  3. 2 καρότα
  4. 30 γρ πράσινες ελιές χωρίς το κουκούτσι τους
  5. 60 γρ αγγουράκια τουρσί
  6. 5 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  7. 3 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
  8. 2 κ..σ μουστάρδα
  9. 100 γρ τυρί γραβιέρα
  10. αλάτι / πιπέρι ανάλογα με το γούστο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κτυπούμε με το γουδοχέρι (ή ζητάμε από τον χασάπη μας να το κάνει αυτός αντί για εμάς) τα στήθη του κοτόπουλου, μέχρι να “ανοίξουν” και γίνουν λεπτά, περίπου 1 εκατοστό.

  2. 2

    Τα βάζουμε είτε να ψηθούν, πάνω στη ψηστιέρα, για 2-λεπτά από κάθε πλευρά, είτε τα περνούμε από τηγάνι, με λίγο λαδάκι, να ροδίσουν και από τις δύο μεριές, αλλά και πάλι για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Δεν τα αφήνουμε πολύ γιατί δεν θέλουμε να στεγνώσουν και σκληρύνουν. Δεν πρέπει όμως, να μείνουν και με το αίμα τους, πρέπει να είναι επαρκώς ψημένα.

  3. 3

    Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει και στη συνέχεια το κόβουμε σε λωρίδες γύρω στα 5 εκ μακριές και 1/2 πλάτος.

  4. 4

    Κόβουμε σε julienne και την κόκκινη πιπεριά, τα καρότα, και τα αγγουράκια, ακόμη και το τυρί.

  5. 5

    Τις ελιές τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και το σέλινο σε μικρά κυβάκια.

  6. 6

    Ετοιμάζουμε μία σαλτσούλα, βάζοντας σε ένα βαθύ σκεύος τη μαγιονέζα με το αλάτι και το τριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ξύδι και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και πάλι και, τελευταίο, προσθέτουμε λίγο-λίγο, να πέφτει σαν τρίχα, το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και πάλι πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά και να πάρουμε μία σάλτσα απαλή και ομοιογενή.

  7. 7

    Βάζουμε τα μπαστουνάκια του κοτόπουλου σε ένα δοχείο και προσθέτουμε λίγα-λίγα και τα υπόλοιπα υλικά.

  8. 8

    Τελευταία, τους ρίχνουμε από πάνω την κρέμα που φτιάξαμε και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.

  9. 9

    Κλείνουμε το δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

  10. 10

    Σερβίρουμε την σαλάτα μας κρύα ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

golfo
golfo @cook_8452627
τι να πω???????????????????\nδεν υπαρχουν λογια!!!!!!!!!!!!!\nο αντρας μου ξετρελαθηκε την εφαγε μονος του ολη σχεδον!!!!!!!!\nυπεροχη και πολυ δροσιστικη.\nευχαριστω

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens