Γευστική σαλάτα με τόνο, ρύζι και φακή
Δροσερή σαλάτα που χρησιμοποιείται και σαν συνοδευτικό.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο για 5 λεπτά.
-
2
Βάζουμε τις φακές σε κατσαρόλα με τη δάφνη και τον κύβο και τις σκεπάζουμε με νερό. Τις βράζουμε περίπου για 15 λεπτά (μεχρι να μαλακώσουν αλλα να παραμείνουν τραγανές).
-
3
Παράλληλα βράζουμε το ρύζι με αλάτι.
-
4
Όταν τελειώσουν τα βρασίματα, σουρώνουμε τις φακές με τα λαχανικά και μετά τα βάζουμε σε μπωλ.
-
5
Προσθέτουμε και το ρύζι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε σιγά σιγά για να μην διαλυθεί ο τόνος! Βάζουμε ψυγείο και καλή σας απόλαυση!
Σχόλια