rlita
rlita @cook_8455192
,Ελλάδα

Μια πολύ ωραία συνταγή για όσους θέλουν κάτι το διαφορετικό σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο

Λίγα μυστικά ακόμα

Όσον αφορά το ψήσιμο κάντε το τέστ με την οδοντογλιφίδα.Μπορείτε να το γαρνίρετε με λιωμένη κουβερτούρα καθώς επίσης μπορείτε να κάνετε σχέδια βάζοντας ολόκληρα αμύγδαλα στο πάτο της φόρμας πρίν ρίξετε το μείγμα μέσα.Για όσους δεν νηστεύουν σερβίρεται και με παγωτό απλά θέλει φαντασία

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  2. 1 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
  3. 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  4. 2 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  5. 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  6. 2 κ.γ. μπέικιν
  7. 2 κ.σ. κονιάκ
  8. 90-100 γρ. τρούφα
  9. λίγο ελαιόλαδο για τη φόρμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μπόλ του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη

  2. 2

    Ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ, χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτο

  3. 3

    Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε στο μείγμα με τη μαργαρίνη εναλλάξ το αλεύρι και 1 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα.

  4. 4

    Τέλος ρίχνουμε και την τρούφα

  5. 5

    Αλείφουμε με λάδι μιά φόρμα νο 24 και ρίχνουμε την υπόλοιπη αμυγδαλόψιχα και έπειτα το μείγμα μας

  6. 6

    Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

efi1771970
efi1771970 @cook_8450502
μηπως θέλει κάποιο αρωματικό μέσα π.χ.βανίλια.το έκανα και μου φάνηκε λίγο άγευστο,χώρις άρωμα.τα αμύγδαλα τα καβουρντίζεις?

Από

rlita
rlita @cook_8455192
στις
,Ελλάδα