Γέμιση γαλοπούλας με κιμά και συκωτάκια
Αυτή είναι η γέμιση γαλοπούλας που φτιάχναμε σπίτι πολλά χρόνια τώρα, με εξαίρεση τα συκωτάκια που είναι σχετικά πρόσφατη προσθήκη. Ελπίζω να τη χαρείτε όσο κι εμείς!
Λίγα μυστικά ακόμα
Στη γαλοπούλα βάζω μουστάρδα, 2-3 πορτοκάλια, λάδι αλάτι, πιπέρι και λίγο μέλι. Ψήνω για 3 ώρες τουλάχιστον σε γάστρα, στους 200 αρχικά και κατεβάζω στους 180 μετά από 1 ώρα. Αν πάρει χρώμα βάζω και αλουμινόχαρτο κάτω από το καπάκι της γάστρας.
Υλικά
-
1/2 κιλό κιμάς
-
1/2 φλυτζάνι καφέ ρύζι
-
1 ματσάκι κρεμμυδάκια
-
1 ματσάκι άνιθος
-
1 ξερό κρεμμύδι
-
100 γρ. κουκουνάρι
-
τα συκωτάκια της γαλοπούλας και αυτά από 2-3 κοτόπουλα
-
λίγο ελαιόλαδο
-
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) μαζί με τον κιμά και τα συκωτάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 20-30 λεπτά να ψηθεί λίγο.
-
2
Στο τέλος ρίχνουμε το ρύζι, κουκουνάρι, το αλατοπίπερο και τον άνιθο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
-
3
Γεμίζουμε και ράβουμε τη γαλοπούλα και αν περισσέψει γέμιση, τη ρίχνουμε στις πατάτες στο ταψί.
Σχόλια (8)