Γέμιση με μπέικον
Μια διαφορετική γέμιση που συνοδεύει πουλερικά αλλά ψήνεται μόνη της σε ξεχωριστό ταψάκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ψωμί μπορείτε να το ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και να το διατηρήσετε στο ψυγείο. Μια και ποτέ δεν μου πολυάρεσε η γέμιση με τα συκωτάκια και τον κιμά, κατέληξα σε αυτήν που την αρχική ιδέα τη βρήκα στο «Μαγειρική για κοτόπουλα, γαλοπούλες και κυνήγι» και την προσάρμοσα στο γούστο μου.
Υλικά
-
2 φλιτζάνια ρύζι
-
400 γρ. μπέικον
-
1/2 φλιτζάνι λάδι
-
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
-
1 ματσάκι σέλινο
-
1 ματσάκι μαϊντανό
-
1 σκαφάκι μανιτάρια
-
80 γρ. κουκουνάρι
-
1 φλιτζάνι σταφίδες
-
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
-
2-3 φλυτζάνια ζωμό κότας
-
500 γρ. ψωμί (από την προηγούμενη μέρα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβετε το ψωμί σε φέτες και κατόπιν κόβετε τις άκρες γύρω-γύρω.
-
2
Τέλος το κόβετε σε κύβους, τους βάζετε σε ταψί και τους ψήνετε στους 140 για 20 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά.
-
3
Τους αφήνετε να κρυώσουν.
-
4
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, το σέλινο με το μαϊντανό και τέλος τα μανιτάρια.
-
5
Κόβετε το μπέικον σε κυβάκια.
-
6
Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα φαρδιά, ροδίζετε το μπέικον με λίγο λάδι. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι.
-
7
Ρίχνετε πάλι μέσα το μπέικον, και συνεχίζετε με το σέλινο, το μαϊντανό και τα μανιτάρια.
-
8
Προσθέστε λίγο ζωμό και τέλος το φρυγανισμένο ψωμί, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και αν θέλετε λίγο μοσχοκάρυδο.
-
9
Ανακατεύετε και το μεταφέρετε σε ταψάκι.
-
10
Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μία ώρα περίπου.
-
11
Κάθε τόσο το ελέγχετε αν χρειάζεται ζωμό (μπορείτε αντί για ζωμό κότας να βάζετε υγρό από το πουλερικό που ψήνετε) και ανακατεύετε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)