Γεμιστά αλά mama
Είναι η συνταγή που μου έμαθε η γιαγιά μου...
Υλικά
-
5 Ντομάτες
-
5 Πιπεριές
-
1 κούπα σταφίδες
-
1 σακουλάκι κουκουνάρι
-
ελαιόλαδο
-
1 1/2 κούπα ρύζι(καρολίνα)
-
1 κουτι κον κασέ
-
1 ματσάκι μαϊντανό
-
1 κ.σ. πελτέ
-
3 κ.σ. ζάχαρη
-
αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αδειάζουμε τις ντομάτες και τρίβουμε στο multi την ψίχα, τη ζάχαρη και τον πελτέ. Πλένουμε καλά το ρύζι και το ανακατεύομαι με τις σταφίδες και το κουκουνάρι.
-
2
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα για 15 λεπτά βράση.
-
3
Γεμίζουμε τα γεμιστά και λιώνουμε στο multi το κον κασέ.
-
4
Ανακατεύουμε το κον κασέ με το ρύζι που περίσσεψε από το γέμισμα και περιχύνουμε το ταψί. Από πάνω ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και λίγο ελαιόλαδο.
-
5
Προαιρετικά τρίβουμε από πάνω φέτα.
-
6
Ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς.
Σχόλια (43)