Γεμιστά αλά Μαρία

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
marytsilo
marytsilo @marytsilo
,ΕΛΛΑΔΑ

Γεμιστά με ρύζι πεντανόστιμα! Τέλειο ελαφρύ καλοκαιρινό (και όχι μόνο)φαγητό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε ότι λαχανικά έχετε,ακόμα και μόνο ντομάτες. Ότι αρέσει στον καθένα, εγώ τα προτιμώ όλα γιατί όταν βάζεις τη σάρκα από όλα αυτά γίνεται πιο ωραία η γέμιση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 4 ντομάτες
  2. 4 πιπεριές
  3. 4 κολοκυθοανθοί
  4. 4 μελιτζάνες
  5. 2 πατάτες
  6. 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  7. 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  8. πολτό ντομάτας
  9. ελαιόλαδο
  10. αλάτι, πιπέρι
  11. ρίγανη, δυόσμο
  12. 1 κύβο μυρωδικών
  13. ρύζι καρολίνα ή γλασέ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα αδειάζουμε.Τη σάρκα από τις ντομάτες την κρατάμε και την πολτοποιούμε.Καθώς επίσης και τη σάρκα από τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες,και αυτά τα πολτοποιούμε στο multi.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε τη γέμιση.Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια,ξερό και φρέσκο.Προσθέτουμε τη σάρκα από το κολοκύθι και τη μελιτζάνα και μόλις μαραθούν και μαλακώσουν αρκετά ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα και λίγο πολτό συμπηκνωμένο.Βάζουμε τον κύβο λίγο αλάτι,πιπέρι,ρίγανη δυόσμο και αν θέλετε και λίγο βασιλικό.Μόλις πιεί τα πολλά υγρά προσθέτουμε και το ρύζι,αφου το έχουμε ξεπλύνει σε ένα μπολ με νερό.Το ρύζι το υπολογίζουμε ανάλογα με πόσα λαχανικά έχουμε.Αν είναι μικρή η ντομάτα υπολογίζουμε 1 κουταλιά της σούπας,αν είναι μεγάλο το λαχανικό 2 κουταλιές.

  3. 3

    Μόλις έχει πιεί όλα τα υγρά και είναι στεγνή η γέμιση,αρχίζουμε να γεμίζουμε τα λαχανικά,αλλά όχι μέχρι πάνω γιατί το ρύζι θα φουσκώσει,τα 2/3 περίπου.Αν περισσέψει γέμιση μπορείτε να τη ρίξετε σε μια άκρη στο ταψί να ψηθεί μαζί με τα γεμιστά.

  4. 4

    Πλύντε και κόψτε τις πατάτες,αλατοπιπερώστε τις και βάλτε τις όπου υπάρχουν κενά στο ταψί σας.

  5. 5

    Σε ένα μπολ ανακατέψτε λίγο πολτό ντομάτας ή φρέσκια ντομάτα με αλάτι πιπέρικαι ρίγανη και περιλούστε τα γεμιστά σας.

  6. 6

    Περιχύστε τα με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τα.Ρίξτε ένα ποτήρι νερό και αν χρειαστεί κι άλλο προσθέτετε γιατί τα λαχανικά θα βγάλουν κι αυτά τα υγρά τους.

  7. 7

    Ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και ένα τέταρτο περίπου, αναλόγως τον φούρνο.Θα είναι έτοιμα όταν θα έχουν ξεροψηθεί από πάνω και θα έχουν μείνει μόνο με το λάδι.

Αντιδράσεις

Από

marytsilo
marytsilo @marytsilo
στις
,ΕΛΛΑΔΑ