Γεμιστά αμπελόφυλλα

fly
fly @cook_8462422
ΑΘΗΝΑ,Ελλαδα

Ντολμαδάκια στο φούρνο με την γέμιση των γεμιστών.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τυλίξτε τα αμπελόφυλλα πάνω σε ένα πιάτο και το ζουμάκι που θα μείνει το ρίχνετε στο ταψάκι. Αν χρησιμοποιήσετε κονσέρβα καλό είναι να τα αφήσετε σε νερό απο το βράδυ για να ξαλμυρίσουν και να περιορίσετε το αλάτι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

70 Minutes
  1. 30 τμχ αμπελόφυλλα φρέσκα και 4 ακόμη για το τέλος
  2. 30 κουταλάκια ρύζι σουπέ Αγκρίνο πλυμμένο με νερό και στραγγισμένο
  3. 1 φλυτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
  5. 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  6. λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  7. 1 κολοκυθάκι τριμμένο
  8. 1 πιππεριά πράσινη τριμμένη
  9. 3 ντομάτες πολτοποιημένες
  10. 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο για την γέμιση
  11. και 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο για το τέλος
  12. αλάτι - πιπέρι
  13. νερό για το ψήσιμο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε λίγο νεράκι και το ρίχνουμε πάνω στα αμπελλόφυλλα για να ζεματιστούν.

  2. 2

    Όταν αλλάξουν χρώμα είναι έτοιμα και τότε τους ρίχνουμε κρύο νερό.

  3. 3

    Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το ρύζι, το μαιντανό, το κρεμμύδι, 2 σκελίδες απο το σκόρδο, το δυόσμο, το κολοκυθάκι, την πιπεριά και 1 πολτοποιημένη ντομάτα.

  4. 4

    Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και το 1/2 ποτήρι λάδι.

  5. 5

    Πέρνουμε ένα ένα φύλλο προσθέτουμε μια κουταλιά γέμιση και το τυλίγουμε με τον γνωστό τρόπο κλείνοντας μέσα την γέμιση.

  6. 6

    Στρώνουμε σε ένα ταψί σε σειρές και περιχύνουμε με την υπόλοιπη ντομάτα, το λάδι και το σκόρδο.

  7. 7

    Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και σκεπάζουμε το φαγητό με τα 4 αμπελόφυλλα που έχουμε κρατήσει, προσθέτουμε νερό τόσο όσο να τα σκεπάσουμε καλά.

  8. 8

    Αν περισσέψει γέμιση την βάζουμε σε μια άκρη του ταψιού βάλτε και μια πατατούλα ανάμεσα.

  9. 9

    Ψήστε στους 200 βαθμούς πανω κάτω αντίσταση για 1 ώρα, στο τέλος πρέπει να μείνουν με το λαδάκι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

Demi79
Demi79 @cook_8455860
Καταπληκτική συνταγή, κάπως έτσι τα κάνω κι εγώ! Ευχαριστούμε!

Από

fly
fly @cook_8462422
στις
ΑΘΗΝΑ,Ελλαδα
Είμαι μαμά 3 παιδιών στα οποία αφιερώνω τον περισσότερο χρόνο καθώς και στον σύζυγο.Τα τελευταια 4 χρόνια ασχολήθηκα ξανά με την ζωγραφική που μου αρέσει πολύ στον χρόνο που μου απομένει και αυτόν τον καιρό ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην αγιογραφία.Τα 4 βlogs στα οποία Καλλιτεχνώ είναι τα εξήςhttp//paintelenfly.blogspot.com/αφορά κάποια έργα μουwww.youtube.com/watch?v=hL4hK1dX1qoΜου αρέσει πολύ η μαγειρική και πιο πολύ η ζαχαροπλαστική και σε αυτό αναφέρεται το 2 βlog μουhttp//elenfly.blogspot.com/Εχω αρκετές συνταγές τις οποίες θα μοιραστώ ευχαρίστως μαζί σας και φυσικά θα πάρω και εγώ αρκετές απο αυτές που θα βρώ.Η καταγωγή μου είναι από το Αγρίνιο απο οπου προέρχονται και οι παραδοσιακές συνταγές μου.Επίσεις σε όποιον αρέσουν τα κεντήματα μπορεί να μπεί στο bloghttp//elenflytraditionalart.blogspot.com/και σε όποιον αρέσουν οι κατασκευές για παιδιά και όχι μόνοας μπεί στο άλλο μου bloghttp//agelini.blogspot.com/επισκεφτείτε το νεο μαγαζάκι μου στη διεύθυνσηhttp//masterpieceshop.blogspot.gr/
Δες περισσότερα