Γεμιστά κουλούρια με γεύση πίτσας

Bαθμολογία: 4.8421
       
 
19 ψήφοι
,

Περιγραφή

Πολύ αφράτα.

Γεμιστά κουλούρια με γεύση πίτσας

Τι χρειαζόμαστε:

Ζύμη

  • 420 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 30 γρ. μαγιά νωπή ή 10 γρ. ξηρή
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 150 ml ηλιέλαιο
  • 150 ml χλιαρό νερό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη

 

Γέμιση

  • 200 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο ή στο multi
  • 1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
  • 5 φέτες ζαμπόν κομμένες
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • λίγο πιπέρι
  • 2 κ.σ. κέτσαπ

 

Επικάλυψη

  • 1 αυγό χτυπημένο
  • λίγο σουσάμι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αλμυρές λιχουδιές
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Με φωτο
Φτιάχνει: 18 κουλουράκια
Κόστος:
(9 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(10 ψήφοι)
Προετοιμασία: 34' (7 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 36' (6 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Ετοιμάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά.
Βήμα 2
2) Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
Βήμα 3
3) Χωρίζουμε τη ζύμη σε 16-18 ίσα μέρη.
Βήμα 4
4) Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε μακρόστενο φύλλο.
Βήμα 5
5) Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση αφήνοντας περιθώριο στις άκρες.
Βήμα 6
6) Τυλίγουμε ρόλο.
Βήμα 7
7) Ενώνουμε τις 2 άκρες και σχηματίζουμε κουλούρι.
Βήμα 8
8) Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Βήμα 9
9) Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Βήμα 10
10) Ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το http://syntageskardias.blogspot.gr.

Εννοείται ότι ο καθένας μπορεί να βάλει τη γέμιση της αρεσκείας του.

Σχετικές συνταγές

    30 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από vasoula pa, 24-10-15  
    Απιστευτα μαλακη και αφρατη ζυμη ακομα και την επομενη μερα. Τα μισα τα εκανα οπως λεει η συνταγη και στα αλλα μισα εβαλα τυρι κρεμα και γαλοπουλα!! Απιθανα!!!
    #
    Σχόλιο από milko, 28-10-15  
    Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και χαίρομαι πολύ που σου αρέσαν!
    #
    Σχόλιο από daisy25, 21-1-16  
    Φανταστικά, δεν τα περιμενα τοσο αφράτα.
    Τα έχω φτιάξει επίσης με αλεύρι ολκής και γεμιστά με φέτα, βγήκαν εξίσου τέλεια.
    #
    Σχόλιο από martha1903, 4-2-16  
    #
    Σχόλιο από vasso vasso, 29-4-16  
    Αφράτα και λαχταριστά!Τέλεια η ζύμη και η γέμιση!!!Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από Βαλεντίνη, 16-9-16  
    Τέλεια η συνταγή σου, πεντανόστιμα τα πιτάκια, αφράτα και την επόμενη μέρα είναι εξίσου αφράτα και μαλακά.
    #
    Σχόλιο από milko, 20-9-16  
    Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και τις φωτογραφιες.
    #
    Σχόλιο από ΡεναΠατραμανη, 20-10-16  
    ευκολη συνταγη,νοστιμη κ ιδανικη για κολατσιο στο σχολειο
    #
    Σχόλιο από cchatzi, 11-7-17  
    Πολύ Πολυ πολυ νόστιμα! Επειδή δεν είχα ζαμπόν αλλά χωριατικα λουκάνικα ψιλοκοψα ένα το τσιγαρισα λιγο και το προσθεσα στο μείγμα της γεμισης! Φανταστικό Έγινε! Απλα στο ψήσιμο η μισή γέμιση βγήκε εκτός. Αλλά και πάλι ηταν πολύ Καλά!!
    #
    Σχόλιο από Krystallenia, 17-7-17  
    Έφτιαξα τα κουλούρια δύο φορές σε διάστημα 4 ημερών και πάλι δεν έχει μείνει τίποτα...! Μεγαλη επιτυχία, η συνταγή πολύ ακριβής και εύκολη, έγινε θραύση! Επίσης, με βοήθησε πολύ το σχόλιο του bibliofagos για τα γραμμάρια, γιατί έτσι βγήκαν όλα τα κουλούρια ίδια σε μέγεθος και ψήθηκαν ομοιόμορφα.
    Ευχαριστώ πολύ!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    24 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mougritsa, 14-11-14  
    Υπεροχο φαινεται κ σιγουρα θα ειναι!
    #
    Σχόλιο από Eirini80, 17-11-14  
    Εμένα μου βγήκαν μαλακά αρκετά.
    #
    Σχόλιο από milko, 17-11-14  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια.
    Eirini80 καλά έκανες που χρησιμοποιήσεις ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο θα τα βάραινε.
    pontikaki1985 είναι σαν γεμιστά ψωμάκια.
    #
    Σχόλιο από bibliofagos, 29-12-14  
    Φανταστικά!! Η Ζύμη είναι αυτό που λέμε "αφρός". Επίσης, σε περίπτωση που μπορεί να βοηθήσει κάποιους: α) το κάθε κουλούρι θέλει περίπου 47γρ. έτοιμης ζύμης και β) 200γρ.αλλαντικά της αρεσκείας σας είναι αρκετά για όλα τα κουλούρια. Α! την επόμενη μέρα είναι εξίσου αφράτα και νόστιμα.
    #
    Σχόλιο από vaggi, 9-1-15  
    Τελεια!!!!!το ζυμαρι υπεροχο
    #
    Σχόλιο από Maribi, 21-1-15  
    #
    Σχόλιο από kristi_agor1984, 23-1-15  
    υπεροχη η συνταγη σου την εκανα χτες κ πραγματικα ηταν νοστιμοτατα
    #
    Σχόλιο από Irene_Alex, 24-1-15  
    Εγιναν πολυ νοστιμα...το μονο προβλημα οτι άνηξαν στο ψήσιμο και η γεμιση βγηκε... Παρολα αυτα εγιναν νόστιμα.Σΐγουρα θα τα ξαναδοκιμάσω!!!
    #
    Σχόλιο από milko, 25-1-15  
    Σας ευχαριστώ όλους για τα πιρουνάκια και τα θετικά σχόλια.
    Irene_Alex μήπως έβαλες πολύ γέμιση για αυτό βγήκε?
    #
    Σχόλιο από vasilkitoli, 30-1-15  
    Φίλη μου, έχω φτιάξει ήδη την συνταγή σου δυο φορές,το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό και φυσικά πεντανόστιμο, με ελάχιστο χρόνο προετιμασίας..... οι κόρες μου τα λάτρεψαν...Συνδιάζονται τέλεια με γέμιση φέτας, αλλά και καστανής ζάχαρης με κανέλα....άξια και τα 5 πιρουνάκια σας αξίζουν....
    #
    Σχόλιο από fantasia, 30-1-15  
    Τα παιδιά και ο σύζυγος τα εξαφάνισαν από το ταψί. Απλά τέλεια και αφρααααάτα.
    #
    Σχόλιο από milko, 2-9-15  
    Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε ηλιέλαιο, γιαούρτι, αλάτι, ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά να ενωθούν. Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 20 λεπτά.
    Δες και εδώ https://www.sintagespareas.gr/simboules/psomi/31-i-diadikasia-tou-zimomatos
    #
    Σχόλιο από marymyt, 2-10-15  
    Είναι μελωδία. Στη γέμιση έβαλα μόνο ζαμπόν τφυσικοί κέτσαπ! απίστευτο ζυμάρι
    #
    Σχόλιο από milko, 5-10-15  
    marymyt χαίρομαι που σου άρεσαν. Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια και τη φωτογραφία!!!
    #
    Σχόλιο από vasoula pa, 24-10-15  
    Απιστευτα μαλακη και αφρατη ζυμη ακομα και την επομενη μερα. Τα μισα τα εκανα οπως λεει η συνταγη και στα αλλα μισα εβαλα τυρι κρεμα και γαλοπουλα!! Απιθανα!!!
    #
    Σχόλιο από milko, 28-10-15  
    Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και χαίρομαι πολύ που σου αρέσαν!
    #
    Σχόλιο από daisy25, 21-1-16  
    Φανταστικά, δεν τα περιμενα τοσο αφράτα.
    Τα έχω φτιάξει επίσης με αλεύρι ολκής και γεμιστά με φέτα, βγήκαν εξίσου τέλεια.
    #
    Σχόλιο από martha1903, 4-2-16  
    #
    Σχόλιο από vasso vasso, 29-4-16  
    Αφράτα και λαχταριστά!Τέλεια η ζύμη και η γέμιση!!!Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από Βαλεντίνη, 16-9-16  
    Τέλεια η συνταγή σου, πεντανόστιμα τα πιτάκια, αφράτα και την επόμενη μέρα είναι εξίσου αφράτα και μαλακά.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Eirini80, 15-11-14  
    Φαίνεται καταπληκτικό! Και τρελαίνομαι για γεμιστά ή μη κουλούρια. Μία ερώτηση: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο αντί για ηλιέλαιο; Αν ναι, την ίδια ποσότητα;
    #
    Σχόλιο από pontikaki1985, 17-11-14  
    Βγαίνουν σκληρά η μαλακά σαν ψωμάκι;
    #
    Σχόλιο από sofia-anda, 30-8-15  
    φαινονται πολυ νοστιμα,λεω να τα δοκιμασω καποια στιγμη.μπορειτε ομως να μου πειτε ποια ειναι η διαδικασια τηςζυμης;ευχαριστω.

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Eirini80, 16-11-14  
    Καταπληκτική συνταγη! Αγόρασα τελικά ηλιέλαιο και την εκανα και βγήκαν φοβερά τα κουλούρια. Έφαγα ήδη 3 για πρωινό! :)
    Έβαλα λιγότερο νερό, περισσότερη γέμιση που μου αρεσει και κόκκινη πιπεριά ελλείψει πράσινης :)
    #
    Σχόλιο από babis-garoufis, 17-11-14  
    Αντι για κετσαπ χρισιμοποιισα σαλτσα τοματα τρελα!!!!! μπραβο για την ιδεα
    #
    Σχόλιο από lsquirrel, 22-11-14  
    Τέλεια συνταγή!την έκανα με γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ξηροί καρποί... μια σημαντική θρεπτική τροφή
    Τους χρησιμοποιούμε σε φαγητά, γλυκά και σε αρτ...
    Πώς αποθηκεύουμε σωστά τα λαχανικά μας
    Το να αγοράσεις λαχανικά πολλές φορές δεν αρκεί...
    Πιπερίτσα η καυτερή
    Το να γράψει κανείς λίγα λόγια για την καυτερή ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΖΥΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 145 αγαπημένων συνταγών, του/της anthikouki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 187 αγαπημένων συνταγών, του/της aerikoyli
    Μεζεδάκια
    Ένα βιβλίο 109 αγαπημένων συνταγών, του/της Venesk
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 38 αγαπημένων συνταγών, του/της msiax110815
    Αλμυρές Απολαύσεις
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της mafilipa