Γεμιστά κουλούρια με γεύση πίτσας
Πολύ αφράτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το http//syntageskardias.blogspot.gr.Εννοείται ότι ο καθένας μπορεί να βάλει τη γέμιση της αρεσκείας του.
Υλικά
-
Ζύμη
-
420 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
30 γρ. μαγιά νωπή ή 10 γρ. ξηρή
-
150 γρ. γιαούρτι
-
150 ml ηλιέλαιο
-
150 ml χλιαρό νερό
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
1/2 κ.γ. ζάχαρη
-
Γέμιση
-
200 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
-
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο ή στο multi
-
1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
-
5 φέτες ζαμπόν κομμένες
-
1 κ.γ. ρίγανη
-
λίγο πιπέρι
-
2 κ.σ. κέτσαπ
-
Επικάλυψη
-
1 αυγό χτυπημένο
-
λίγο σουσάμι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά.
-
2
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
-
3
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 16-18 ίσα μέρη.
-
4
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε μακρόστενο φύλλο.
-
5
Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση αφήνοντας περιθώριο στις άκρες.
-
6
Τυλίγουμε ρόλο.
-
7
Ενώνουμε τις 2 άκρες και σχηματίζουμε κουλούρι.
-
8
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
-
9
Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
-
10
Ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά.
Σχόλια (30)