Γεμιστά μανιτάρια φούρνου
Υλικά
-
100 γρ. μαργαρίνη
-
12-14 φρέσκα μανιτάρια μέτρια
-
150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
-
80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
-
2 αβγά
-
120 γρ. κρέμα γάλακτος
-
100 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
-
100 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
-
ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τους μίσχους από τα μανιτάρια (κοτσάνια) και τους ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με το μπέικον για να λιώσουν.
-
2
Ρίχνουμε το μείγμα των μανιταριών σε μια λεκάνη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το 1/3 της κρέμας γάλακτος. Ζυμώνουμε τη γέμιση έως ότου ομογενοποιηθεί και σφίξει. Εάν είναι μαλακή, τη δένουμε με λίγη φρυγανιά ακόμα και κάνουμε μικρές μπαλίτσες.
-
3
Βάζουμε τα μανιτάρια σε βραστό νερό για 5 λεπτά έως ότου μαλακώσουν ελαφρά.
-
4
Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ταψί και προσθέτουμε από πάνω τις μπάλες που κάναμε με τη γέμιση.
-
5
Περιχύνουμε με λίγη κρέμα γάλακτος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια