Γεμιστά μανιτάρια με πουρέ πατάτας
Κάτι διαφορετικό και γευστικό! Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα!
Υλικά
-
500 γραμμάρια μανιτάρια portobello
-
150 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
-
150 γραμμάρια τυρί τσένταρ τριμμένο
-
500 γραμμάρια πατάτες
-
Άνηθος ψιλοκομμένος
-
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
Πάπρικα
-
Αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με στεγνό απορροφητικό χαρτί (δε χρειάζονται πλύσιμο) και μ' ένα μαχαιράκι αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Γεμίζουμε με τη γραβιέρα.
-
2
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
-
3
Αφαιρούμε το νερό και τις πιέζουμε με πιρούνι ή με κατάλληλο εργαλείο, ώστε να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
-
4
Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ και γεμίζουμε τα μανιτάρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 12' - 15' περίπου, μέχρι να ροδίσει ο πουρές.
Σχόλια