Γεμιστά μανιτάρια της νηστείας
Αν και δεν είμαι fun των αναπληρωμάτων, καθώς δεν είναι και ό,τι πιο υγιεινό μπορούμε να φάμε, έρχονται στιγμές που θέλεις "κάτι" να νοστιμευτείς, βρε αδερφέ! Κι έτσι καταφεύγεις σε αναπληρωματικές λύσεις σόγιας και φυτικών λιπαρών, full σε τρανς λιπαρά οξέα... Μανιτάρια ψητά, λοιπόν, γεμιστά με αναπλήρωμα τυριού..
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε μη νηστίσιμες περιόδους με κανονικό κίτρινο τυρί και κρέμα γάλακτος light, είναι ακόμα καλύτερα φυσικά..
Υλικά
-
4 μανιτάρια champignon μικρά (τα άσπρα, δηλαδή)
-
1/2 φλιτζάνι φυτική κρέμα γάλακτος (σόγιας)
-
αναπλήρωμα κίτρινου τυριού τριμμένο
-
λίγο ελαιόλαδο
-
λίγο μοσχοκάρυδο
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια (και τα μεγάλα και τα μικρά) και κόβουμε τα κοτσάνια τους.
-
2
Σε ένα ταψάκι βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα μεγάλα μανιτάρια.
-
3
Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια και τα μικρά μανιτάρια και τα σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο (2 κουταλιές της σούπας είναι αρκετές).
-
4
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φυτική κρέμα γάλακτος, το αναπλήρωμα κίτρινου τυριού τριμμένο, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
-
5
Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα κατεβάζουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τα μεγάλα μανιτάρια.
-
6
Ψήνουμε στους 200οC στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 20 λεπτά και για άλλα 10 λεπτά μόνο στην κάτω αντίσταση.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια