Γεμιστά με ρύζι και φέτα
Είναι τα κλασικά γεμιστά με τη διαφορά ότι έχουν και φετούλα τριμμένη που τα κάνει ακόμα πιο νόστιμα!Το συνοδεύω με πατατούλες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε παραλείψτε να γεμίσετε μια ντομάτα και μια πιπεριά και ρίξτε το μείγμα που περισσεύει χύμα στο ταψί. Μας αρέσει πολύ!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το επάνω μέρος από τις ντομάτες και τις πιπεριές - αφού τις πλύνουμε πολύ καλά- σαν καπάκια. Καθαρίζουμε καλά εσωτερικά τις πιπεριές. Έπειτα τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί και αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό. (Αν θέλετε στις ντομάτες ρίχνετε λίγη ζάχαρη.)
-
2
Σ’ ένα μπωλ τρίβουμε το εσωτερικό από τις ντοματούλες που αδειάσαμε στο χοντρό τρίφτη και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό, το ρύζι που το έχουμε πρώτα ξεπλύνει, τον πελτέ και χοντροκομμένη τη φέτα. Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο και λίγο νεράκι (ανάλογα με το πόσο νερό έχουν βγάλει και οι ντοματούλες μας). Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα (όσο αρέσει στον καθένα) και λίγη ζάχαρη.
-
3
Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες – όχι μέχρι επάνω για να μην ξεχειλίσει το ρύζι όταν φουσκώσει και ξεραθεί, και ρίχνουμε 2 κουταλάκια απ' το ζουμάκι.
-
4
Σκεπάζουμε με τα καπάκια. Όσο ρυζάκι περισσέψει το ρίχνουμε χύμα στο ταψί. Κόβουμε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ρίχνουμε στο ταψί "γεμίζοντας" τα κενά ενδιάμεσα. Ρίχνουμε ελαιόλαδο και νεράκι και ψήνουμε στους 270 βαθμούς για 1 ωρίτσα στις αντιστάσεις, προσέχοντας αν χρειαστεί στο ψήσιμο να προσθέσουμε κι άλλο νεράκι.
Σχόλια (2)
Αντίστοιχα πρόσθεσα παραπάνω φέτα αλλά η αίσθηση ήταν πολύ ήπια....περίμενα κάτι παραπάνω γευστικά.