κύρια φωτογραφία συνταγής Γεμιστά με ρύζι και συκωτάκια κοτόπουλου

Γεμιστά με ρύζι και συκωτάκια κοτόπουλου

6 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
sisehal
sisehal @cook_8480863
,ΕΛΛΑΔΑ

Γεμιστές ντομάτες, πιπεριές και ότι άλλο λαχανικό τρώτε με μία υπέροχη συνταγή που εμπνεύστηκε η μαμά μου

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην φοβηθείτε τα πολλά υλικά. Είναι λίγο μπελαλίδικο φαγητό αλλά αξίζει τον κόπο.Επιλέξτε και άλλα λαχανικά για γέμισμα όπως μελιτζάνες. Εμένα μου αρέσει να γεμίζω και κολοκυθοανθούς στο ίδιο ταψί.Άλλη μία συμβουλή είναι να μη το δοκιμάσετε χειμώνα. Η γεύση της καλοκαιρινής ντομάτας είναι που δίνει την ανώτερη γεύση στα γεμιστά γενικώς.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 κανονικές μερίδες
  1. 10 ντομάτες για γεμιστά
  2. 10 πράσινες πιπεριές
  3. 5 κολοκυθάκια (αν βρείτε τα στρογγυλά ακόμα καλύτερα)
  4. 5 πατάτες
  5. 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  6. 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  7. 25 κ.σ. ρύζι καρολίνα
  8. ελαιόλαδο
  9. 1 χούφτα σταφίδες ξανθές
  10. 1 χούφτα σταφίδες μαύρες
  11. 2 χούφτες κουκουνάρι
  12. αλάτι, πιπέρι
  13. 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  14. 1,5 κ.σ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας. Αδειάζουμε τις ντομάτες πάνω από ένα μπολ, για να πέφτουν μέσα οι χυμοί τους και στο ίδιο μπολ βάζουμε και τη σάρκα τους. Σε άλλο μπολ αδειάζουμε τη σάρκα από τα κολοκυθάκια. Ανοίγουμε και καθαρίζουμε τους σπόρους από τις πιπεριές, από τις οποίες κρατάμε τα καπάκια.

  2. 2

    Αραδιάζουμε τα λαχανικά μας σε ένα ταψί με το άνοιγμα προς τα κάτω και τα αφήνουμε να περιμένουν.

  3. 3

    Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα εντόσθια του κοτόπουλου. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αλατίζουμε καλά.

  4. 4

    Βάζουμε τις σταφίδες σε λίγο νερό να μουλιάσουν.

  5. 5

    Περνάμε τη σάρκα της ντομάτας και του κολοκυθιού από τον χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ρύζι, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, την ζάχαρη και τον πελτέ.

  6. 6

    Σουρώνουμε μέσα στο μπολ περίπου τον μισό χυμό από τις ντομάτες μας. Βάζουμε λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Σε αυτό το στάδιο για να είναι επιτυχημένη η γέμιση πρέπει να είναι αλμυρή όταν την δοκιμάζουμε.

  7. 7

    Τηγανίζουμε καλά τα εντόσθια σε ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε στη γέμιση μαζί με τις σταφίδες και το κουκουνάρι, το οποίο έχουμε καβουρδίσει ελαφρά.

  8. 8

    Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα στρώνουμε στο ταψί βάζοντας αναμεσά τους πατάτες κομμένες κυδωνάτες.

  9. 9

    Προσθέτουμε στο ταψί τον υπόλοιπο χυμό απο τις ντομάτες (σουρωμένο), αλάτι, πιπέρι και αρκετό λάδι.

  10. 10

    Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 1 ώρα περίπου.

  11. 11

    Στην αρχή τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξουν, το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος για να πάρουν χρώμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

sisehal
sisehal @cook_8480863
στις
,ΕΛΛΑΔΑ