κύρια φωτογραφία συνταγής Γεμιστά με ρύζι
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες
  2. 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες)
  3. 1 ματσάκι μαϊντανό
  4. 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι για κάθε ντομάτα/πιπεριά/μελιτζάνα που θα γεμίσετε
  5. Αλάτι, πιπέρι
  6. 5 πατάτες
  7. 2-3 ντομάτες ώριμες/ζουμερές ή ντοματοχυμό
  8. 1 ξερό κρεμμύδι
  9. 1 σκελίδα σκόρδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε όλα τα λαχανικά και το ρύζι.

  2. 2

    Κόβουμε το πάνω μέρος από τις ντομάτες/πιπεριές/μελιτζάνες που έχουμε για γέμισμα, ώστε να ανοίγει σαν καπάκι.

  3. 3

    Βγάζω το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι χωρίς όμως να δημιουργήσω πουθενά τρύπα. Κρατάμε το περιεχόμενο από τις ντομάτες σε ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε λίγο αλάτι, θα σας βοηθήσει αργότερα στο στίψιμο.

  4. 4

    Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα ταψί και τοποθετούμε τις ντομάτες/πιπεριές/μελιτζάνες στο ταψί με τα καπάκια προς τα πάνω.

  5. 5

    Ετοιμάζουμε τη γέμιση.

  6. 6

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ρύζι, το μαϊντανό, το κουκουνάρι και 1 φλυτζάνι λάδι. Αλατοπιπερώνουμε τη γέμιση και κρατώντας το σουρωτήρι πάνω από τη γέμιση στίβουμε λίγη ντομάτα.

  7. 7

    Γεμίζουμε προσεκτικά τις ντομάτες/πιπεριές/μελιτζάνες. Μην τις γεμίσετε μέχρι πάνω γιατί θα ξεχυλίσει η γέμιση στο ψήσιμο. Γεμίστε τες έτσι ώστε να έχουν αρκετό ρύζι αλλά και λίγο ζουμάκι ώστε να βράσει το ρύζι. Αν δε σας φτάσει η γέμιση (εξαρτάται και από το μέγεθος των λαχανικών που έχετε), φτιάξτε λίγη ακόμη προσθέτοντας λίγο ρύζι/λάδι ή ότι άλλο σας λείπει.

  8. 8

    Κόψτε τις πατάτες και βάλτε τες και αυτές στο ταψί.

  9. 9

    Αλατοπιπερώστε. Προσθέστε το εσωτερικό των 2-3 ώριμων ντοματων (ή ντοματοχυμό) στο σουρωτήρι με τις υπόλοιπες και στίψτε τες πάνω από το ταψί ώστε να απλωθεί παντού.

  10. 10

    Ψήστε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ώρα περίπου.

  11. 11

    Λίγο πριν να βγάλετε το φαγητό, τρίψτε πάνω από τα γεμιστά λίγο τυρί και φρυγανιά ώστε να ξεροψηθούν τα καπάκια.

  12. 12

    Καλή επιτυχία!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια

common
common @cook_8455107
Είναι ωραία και κλασσική συνταγή.
Εγώ δεν βάζω κουκουνάρι, και επίσης δεν στίβω ντομάτες πάνω από το ταψί.

Από

Λινάκι13
Λινάκι13 @cook_8495298
στις
Αθήνα,Ελλάδα