TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
Λήμνος,Γερμανία

Τα ρολά τα ψήνουμε μέσα στην γάστρα και γίνονται πολύ μαλακά. Όσο για το ρύζι είναι ένα απο τα αγαπημένα τις οικογένειας. Το φαγητό είναι ιδανικό για ένα κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα λαχανικά και τα μπαχαρικά μέσα στην σάλτα είναι κατα βούληση.Το κασέρι που είναι μέσα στο ρολά λιώνει και πηγαίνει στην σάλτσα και της δίνει μια τέλεια γέυση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
6 κομμάτια
  1. ρολά Για τα
  2. 6 μοσχαρίσια σνίτσελ ή φιλετίνια
  3. 12 φέτες ζαμπόν
  4. 12 κουταλιές ψιλοκομμένα καρότα
  5. 6 φέτες κασέρι
  6. πατάτες
  7. Για τη σάλτσα
  8. 1 κονσέρβα ντοματοπολτό (Πουμαρό)
  9. ελαιόλαδο
  10. 3 ποτήρια νερό
  11. άνηθος, μαιντανός, φρέσκα κρεμμυδάκια, ξερό κρεμμύδι
  12. αλάτι - πιπέρι
  13. Για το ρύζι
  14. 500 γραμ. ρύζι Καρολίνα
  15. 250 γραμ. φιδές
  16. 1 1/2 κουταλιά μαργαρίνη
  17. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανοίγουμε τα σνίτσελ και τα αλείφουμε με μουστάρδα.

  2. 2

    Απλώνουμε πάνω απο το κάθε ένα 2 φέτες ζαμπόν, 1 φέτα κασέρι και 2 κ.σ. καρότα.

  3. 3

    Κόβουμε τις πατάτες μας κυδονάτες και βάζουμε απο 1 πατάτα στην άκρη, σε κάθε ρολό.

  4. 4

    Τυλίγουμε προσεκτικά και δένουμε με σπάγκο.

  5. 5

    Μέσα στην γάστρα προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, το λάδι, το νερό και τα μπαχαρικά μας.

  6. 6

    Χτυπάμε τα λαχανικά μας στο μπλέντερ και τα βάζουμε στην γάστρα μας. Μπαχαρικά και λαχανικά βάλτε την ποσότητα που εσείς επιθυμήτε. Ανακατέψτε την σάλτα και προσθέστε μέσα τα ρολά.

  7. 7

    Τα ρολά ψήνοντε μέσα στην γάστρα δίχως να τα ανακατέψουμε.

  8. 8

    Ψήστε σε Φούρνο στους 180°c για 2 ώρες και 20 λεπτά.

  9. 9

    Για το ρύζι βράζουμε και αλατίζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα πλημένο το ρύζι.

  10. 10

    Σε ένα μικρό αντικολητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τον φιδέ ώσπου να πάρει καφέ χρώμα.

  11. 11

    Δοκιμάζουμε το ρύζι και στα 5 λεπτά προτού να είναι έτοιμο προσθέτουμε τον φιδέ και χαμηλόνουμε την φωτιά στο μέτριο.

  12. 12

    Όταν αρχίσει το ρύζι και πίνει το νερό προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε συνέχια.

  13. 13

    Όταν δέν θα υπάρχουν υγρά μέσα στην κατσαρόλα, αποσύρουμε απο την φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια

dcroula
dcroula @Roula1505
Υπέροχη συνταγή....απορώ πως δεν το ανακαλύψαμε νωρίτερα.
Ξετρελαθήκαμε.....η γάστρα είχε χώρο κι έβαλα μέσα και λίγες πατάτες, οι οποίες μέλωσαν κι έγιναν λουκούμι.
Το έφτιαξα με χοιρινά σνίτσελ και πήρε λιγότερη ώρα ψησίματος.

Από

TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
στις
Λήμνος,Γερμανία
Η μαγειρική όπως και η Αγάπη.... νομίζω πως δέν έχουν όρια για κανέναν!
Δες περισσότερα