Γεμιστά σοκολατάκια
Σοκολατάκια γεμιστά σαν το αγοραστά, θα σας αποζημιώσουν στο έπακρο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορειται μέσα στη γέμιση να βάλετε 50 γρ λιωμένες φράουλες.
Υλικά
-
Για τη γέμιση
-
250 gr λευκή κουβερτούρα
-
80 ml κρέμα γάλακτος
-
20 ml γάλα
-
10 ml κουάντρο (η κάποιο άλλο λικέρ)
-
Για τα σοκολατάκια
-
500 gr σοκολάτα κουβερτούρα
-
Απαραίτητα φόρμα για σοκολατάκια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε σε μπέν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων τη λευκή σοκολάτα.
-
2
Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε τη κρεμα γάλακτος, το γάλα και το ποτό.
-
3
Οταν λιώσει η σοκολάτα και δεν καίει πια, προσθετουμε το μιγμα με το γάλα και τη κρεμα γάλακτος.
-
4
Ανακατεύουμε ζωηρα και βάζουμε στο ψυγειο να κρυώσει καλα.
-
5
Επειτα λιώνουμε την κουβερτούρα και την ριχνουμε στη φόρμα για σοκολατάκια. ΠΡΟΣΟΧΗ, θέλουμε απλα μια στρώση αρα αφού ρίξουμε τη σοκολάτα αναποδογυρίζουμε για να πεσει η περιττή σοκολάτα.
-
6
Το βάζουμε στο ψυγείο και το βγαζουμε μετά από τριάντα λεπτά, βγάζουμε και το μίγμα με τη λευκή σοκολάτα.
-
7
Γεμίζουμε τα φορμάκια και καλύπτουμε απο πάνω με την υπολοιπη λιωμένη κουβερτούρα.
-
8
Τα αφηνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)