Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Κλασικό φαγητό. Λαχανικά γεμιστά, χωρίς κιμά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγητό αυτό γίνεται καλύτερο εάν οι ντομάτες μας είναι ώριμες και ζουμερές. Αν δείτε πως οι ντομάτες σας δεν έχουν αρκετό ζουμάκι, βάλτε επιπλέον χυμό ντομάτας στο μείγμα σας.Για να αδειάσετε τα λαχανικά κάνει ένα απλό κουταλάκι. Θέλει προσοχή, ούτε να αφήσετε πολύ παχύ το τοίχωμα του λαχανικού, ούτε να το τρυπήσετε όμως. 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

69 Minutes
6
  1. 12-15 ντομάτες, πιπεριές πράσινες ή κοκκινες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες ή ό,τι μας αρέσει
  2. λάδι
  3. 200 γρ. ρύζι
  4. 2-4 κρεμμύδια ξερά
  5. 2-4 σκελίδες σκόρδο
  6. 2 καρότα
  7. 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  8. λίγο δυόσμο και μάραθο ή άνιθο (αν έχουμε)
  9. πατάτες
  10. αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοβουμε ένα καπάκι από τα λαχανικά μας και τα αδειάζουμε. Κρατάμε την ψίχα. Στις ντομάτες μπορείτε να κόψετε ως καπάκι το μέρος με το κοτσάνι, ή να βάλετε αυτό ως πάτο και να κόψετε την άλλη πλευρά. Εγώ προτιμώ να κόβω την άλλη πλευρά γιατί κάθονται καλύτερα στο ταψί και αδειάζονται και καλύτερα.

  2. 2

    Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ταψί και τα πασπαλίζουμε εσωτερικά λίγο αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.

  3. 3

    Βάζουμε σε μεγάλο πολυκόφτη την ψίχα από όλα τα λαχανικά, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο και το μάραθο και τα κόβουμε όλα ψιλά ψιλά.

  4. 4

    Τα αδειάζουμε όλα σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε λίγο λάδι, λίγο νερό, το ρύζι και αλατοπίπερο. Η ποσότητα του νερού εξαρτάται από το πόσο ζουμερές ήταν οι ντομάτες μας. Βάλτε μέχρι να φαίνεται κάπως ζουμερό (να μην είναι στεγνό το μείγμα αλλά να μην είναι και σούπα). Αν πάλι φοβόμαστε πως δε θα βράσει το ρύζι, βάλτε όλο το μείγμα σε κατσαρόλα και βράστε το λιγάκι. Προσωπικά δε το βράζω ποτέ.

  5. 5

    Γεμίζουμε τα λαχανικά. Προσέχουμε να μη τα γεμίσουμε μέχρι επάνω, να αφήσουμε λίγο χώρο, γιατί το ρύζι θα φουσκώσει.

  6. 6

    Τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους, ρίχνουμε από πάνω λάδι και τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.

  7. 7

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες, τις τοποθετούμε στο ταψί ανάμεσα στα γεμιστά και τις αλατοπιπερώνουμε. Μπορούμε να ρίξουμε από πάνω τυχόν γέμιση που μας έμεινε. Για καλύτερο αποτέλεσμα, ρίξτε στο ταψί και λίγο έξτρα χυμό ντομάτας.

  8. 8

    Μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου στους 180.

Αντιδράσεις

Σχόλια (176)

ΒαγιαΓουργιωτη
ΒαγιαΓουργιωτη @cook_8524642
Εξαιρετικά!!!!! Τα καλύτερα γεμιστά που εχω κανει!!ευχαριστούμε Πολύ!

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα