κύρια φωτογραφία συνταγής Γεμιστές ινδοκαρυδομπουκίτσες
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. Για τη ζύμη
  2. 2 κούπες καλαμποκέλαιο (όχι τελείως γεμάτες)
  3. 1 κούπα μπύρα
  4. 1 φακελάκι μπέικεν πάουντερ
  5. 1 κούπα ινδοκάρυδο
  6. αλεύρι όσο πάρει(να γίνει μία μαλακή ζύμη)
  7. Για την γέμιση
  8. και ό,τι άλλο θέλουμε
  9. Σιρόπι
  10. 2 1/2 κούπες νερό
  11. 2 1/2 κούπες ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μέσα σε ένα μπολ (με το χέρι) μέχρι η να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη που δεν κολάει.

  2. 2

    Παίρνουμε κομματάκι από την ζύμη (όσο ένα μανταρίνι) και το κάνουμε μπαλάκι. Το πατάμε ανάμεσα στις παλάμες. Βάζουμε στη μέση ένα κουταλάκι γέμιση και κλείνουμε τη ζύμη ώστε να δημιουργηθεί πάλι ένα μπαλάκι.

  3. 3

    Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μπαλάκια εκεί πάνω (με το σημείο που φαίνεται η ένωση της ζύμης προς τα κάτω).

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν πάρα πολύ ελαφρά.

  5. 5

    Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά τα υλικά.

  6. 6

    Όταν ψηθούν οι μπουκίτσες τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο ώστε να είναι χλιαρές.

  7. 7

    Με μία τρυπητή κουτάλα βάζουμε τις μπουκίτσες μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι αφήνοντας την κάθε μία για 10 δευτερόλεπτα περίπου. Τις βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα και τις περνάμε από ένα μπολ στο οποίο έχουμε βάλει ινδοκάρυδο. Τέλος τις τοποθετούμε στην πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

tahitian
tahitian @artist_ea
Αγαπημένη γεύση των παιδικών μου χρόνων!Απλά η μανα μου δεν εβαζε καρύδα στη ζύμη,κατι που νομιζω προσθεσε πολυ στη γευση.Αλλωστε λατρευω την καρυδα.

Από

γλυκακια
γλυκακια @cook_8452988
στις
,Ελλάδα