Γεμιστές πατάτες με προσούτο
Το ορεκτικό... που θα εντυπωσιάσει! Πατάτα, με προσούτο, μανιτάρια, κρεμμύδι! Μιαμ!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύει ή ανοίγει την όρεξη... πάντως σίγουρα μένει αξέχαστο! Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
3 μεγάλες πατάτες
-
100 ml κρέμα γάλακτος
-
2 φρέσκα μανιτάρια
-
1 κρεμμύδι
-
4 φέτες προσούτο
-
1 κουτ. μουστάρδα
-
2 κουτ. κρασί κόκκινο
-
λίγο κεφαλοτύρι
-
λίγο γάλα
-
λάδι
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, με την φλούδα για 30 λεπτά. Τις αφήνετε να κρυώσουν.
-
2
Φτιάχνετε την γέμιση, τσιγαρίζοντας το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το προσούτο (όλα ψιλοκομμένα) σε λίγο λάδι για 4 λεπτά και σβήνετε με κρασί. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και την μουστάρδα.
-
3
Αφαιρείτε το εσωτερικό της κάθε πατάτας με ένα μικρό κουταλάκι, το βάζετε στο μπλέντερ με λίγο λάδι, λίγο γάλα και αλάτι/ πιπέρι και το κάνετε πουρέ.
-
4
Βάζετε λίγο από τον πουρέ στον πάτο της πατάτας, επάνω βάζετε λίγη από την γέμιση που φτιάξατε.
-
5
Τρίβετε κεφαλοτύρι και μαϊντανό.
-
6
Τοποθετείτε τις πατάτες σε ταψάκι που έχετε βουτηρώσει και ψήνετε μέχρι να ροδίσει το κεφαλοτύρι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια