Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης
Πιπεριές γεμισμένες με κιμά, ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ντομάτες, κρεμμύδια και ρύζι.
Λίγα μυστικά ακόμα
α) Οι πιπεριές δεν είναι όπως οι ντομάτες, δεν βγάζουν ζουμάκι. Οπότε, το μείγμα με το οποίο θα τις γεμίσουμε, πρέπει να μην είναι στεγνό και το ρύζι να είναι βρασμένο σε στυλ αλ ντέντε.β) Οι πατάτες που θα μπούν ανάμεσα, κόβονται κυδωνάτες. Αν θέλουμε, πρώτα τις σωτάρουμε. Γίνονται πιό νόστιμες, αλλά είναι πιο βαριές.γ) Εγώ προσωπικά το ταψί το σκεπάζω με χαρτί ψησίματος. Βγάζω το χαρτί προς το τέλος.δ) Δεν ξέρω, αν κάποιος άλλος φτιάχνει κάτι παρομοιο. Στην αρχή του καλοκαιριού βρήκα για πρώτη φορά στην λαϊκή πιπεριές Φλωρίνης περίπου στρογγυλές, σαν τις πράσινες. Τότε το πρωτοσκέφτηκα. Επειδή σ' εμένα αρέσουν οι μελιτζάνες, ενώ ο γιος μου τις σιχαίνεται, σκέφτηκα να γεμίσω της Φλωρίνης με κιμά, κρεμμύδια, ντομάτες και ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ. Ο γιος μου τις καταβρόχθισε κυριολεκτικά.
Υλικά
-
12 γερές πιπεριές Φλωρίνης με μεγάλη χωριτικότητα
-
1/2 κ. κρεμμύδια
-
1/2 κ. κιμά
-
1 κ μελιτζάνες
-
1 κ ντομάτες
-
1 φλ ρύζι
-
αρκετός μαϊντανός
-
5 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
-
Λίγη τριμμένη φρυγανιά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανοίγουμε με προσοχή τις πιπεριές στο πλάι, δημιουργώντας κάτι σαν καπάκι. Αφαιρούμε τα σπόρια, και αλατίζουμε. Ρίχνουμε σε κάθε μια λίγο ελαιόλαδο.
-
2
Λειώνουμε τις ντομάτες στο μούλτι. (Προσπαθούμε, να αφαιρέσουμε όσο μπορούμε τα σπόρια.) Τοποθετούμε το λειωμένο υλικό σε σουρωτήρι, για να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό, το οποίο στο τέλος θα ρίξουμε στο ταψί μας.
-
3
Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις τρίβουμε στον τρίφτη.
-
4
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομένο κρεμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά κι αφού ψηθεί, προσθέτουμε να τσιγαριστούν οι μελιτζάνες. Συνεχίζουμε με τον μαϊντανό και τις σουρωμένες ντομάτες.
-
5
Ρίχνουμε στο τηγάνι το ρύζι. Το ανακατεύουμε αρκετή ώρα, όπως κάνουμε στο πιλάφι Μιλανέζα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι. Αλατίζουμε.
-
6
Μόλις η γέμιση κρυώσει λίγο, γεμίζουμε τις πιπεριές. Προσθέτουμε απο πάνω ενα κουταλάκι χυμό ντομάτας από το σουρωμένο, καθώς και λίγο λάδι. Τις σκεπάζουμε με το κομμάτι που είχαμε αφαιρέσει για να βγάλουμε τα σπόρια κι από πάνω τρίβουμε λίγη φρυγανιά.
-
7
Ανάμεσα στις πιπεριές, βάζουμε τις πατάτες.
-
8
Όση ντομάτα περίσσεψε την ρίχνουμε στο ταψί.
-
9
Προσθέτουμε στο ταψί λάδι και λίγο νερό.
Σχόλια (4)
Τις πιπεριες τις ειχε ζεματισει ελαχιστα για να τις ξεφλουδισει πριν τις γεμισει.
τοτε το ειχα κανει, αλλα μετα το ξεχασα εντελως πως γινεται