κύρια φωτογραφία συνταγής Γεμιστές πιπεριές με πουρέ από κόκκινα φασόλια
Christine22
Christine22 @cook_delandre
,

Εύκολη, νόστιμη και σχετικά γρήγορη συνταγή για μπουφέ ή συνοδευτικό για κρασί ή μπύρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή μου την έμαθε μια λατίνα φίλη μου σε μια επίσκεψη της στην Ελλάδα και μας έχει ξετρελάνει. Η ιδέα της φέτας ήταν δική μου γιατί εκείνη χρησιμοποίησε κίτρινο τυρί τύπου ένταμ ή τσένταρ αλλά αυτό περιόριζε τα μεζεδάκια στο να πρέπει να φαγωθούν πρίν κρυώσουν τελείως. Η επιλογή ωστόσο είναι δική σας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 κομμάτια.
  1. 5 Χρωματιστές Γεμιστές Πιπεριές
  2. 2 κονσέρβες κόκκινα φασόλια
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο σε ψιλό τρίφτη
  4. 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  5. 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
  6. 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  7. Λίγο Αλάτι
  8. 250 γραμμάρια φέτα
  9. Ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε καλά τις πιπεριές και αφαιρείτε τα κοτσάνια τους.

  2. 2

    Τις κόβετε κάθετα στη μέση να δημιουργήσετε 2 βαρκούλες και αφαιρείτε τους σπόρους. Τις τακτοποιείτε σε λαδωμένο ή αντικολλητικό ταψι με το ανοιγμα προς τα πάνω.

  3. 3

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι αδειάζετε τις 2 κονσέρβες με τα φασόλια και ρίχνετε νερό μέχρι να σκεπάσουν. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά χωρίς να πολυανακατεύετε.

  4. 4

    Στη συνέχεια σουρώνετε τα φασόλια και τα περνάτε από το σύρμα του πουρέ ή από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.

  5. 5

    Στο τηγάνι που βράσατε τα φασόλια ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα 2/3 των υγρών τους. Ρίχνετε μέσα τον πουρέ φασολιών και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μαγειρεύετε το μείγμα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει ενας σφιχτός κόκκινος πουρές που κολλάει και προσθέτετε τα μπαχαρικά και το αλάτι.

  6. 6

    Γεμίζετε με το μείγμα τις πιπεριές και στη συνέχεια τις καλύπτετε με τριμένη φέτα. Τελειώνετε πασπαλίζοντας με ρίγανη και πολύ λίγο ελαιόλαδο.

  7. 7

    Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τις πιπεριές σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά. Ξεσκεπάζετε το ταψί και αφήνετε για άλλα 5 λεπτά.

  8. 8

    Σερβίρονται ζεστά αλλά και κρύα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

Έλενα
Έλενα @cook_8452035
Πολύ ωραία και πρωτότυπη συνταγή!Ο πουρές μου έγινε μωβ αντι για κόκκινος ισως εξαιτίας του τύπου φασολιών αλλά και πάλι είχε ωραία εμφάνιση.Ευχαριστόύμε πολύ!

Από

Christine22
Christine22 @cook_delandre
στις
,