Γεμιστές ψητές χρωματιστές πιπεριές
Πανεύκολο και γευστικό ορεκτικό, το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο!
Υλικά
-
1 πράσινη πιπεριά κομμένη στην μέση
-
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη στην μέση
-
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη στην μέση
-
300 γρ. ντοματίνια χοντροκομμένα ή φρέσκιες ντοματούλες
-
1/2 ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο ή δυόσμο
-
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
αλατοπίπερο, ρίγανη
-
1-2 κ.σ.ξύδι μπασάλμικο
-
λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε από τα σπόρια της πιπεριές. Λαδώνουμε ένα ταψί καλά.
-
2
Τοποθετούμε τις πιπεριές μας στο λαδωμένο ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε.
-
3
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τα ντοματάκια, το βασιλικό ή τον δυόσμο και το σκόρδο,αλατοπιπερώνουμε το μείγμα, ρίχνουμε και τη ρίγανη.
-
4
Γεμίζουμε κάθε μισή πιπεριά με μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα αυτό. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190ο αέρα.
-
5
Ξεσκεπάζουμε τις πιπεριές μας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά επιπλέον.
-
6
Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με ξύδι, όσο μας αρέσει.
-
7
Ετοιμο το ορεκτικό μας, καλή σας όρεξη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια