Γεμιστή χοιρινή μπριζόλα
Γεμιστή μπριζόλα με μυρωδικά, πατάτα και γιαούρτι. Μια άλλη εκδοχή της ψητής μπριζόλας...
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές και μανιτάρια.
Υλικά
-
2 χοιρινές μπριζόλες (500 γραμ. περίπου)
-
60 γραμ. βραστή πατάτα
-
1 κ.σ βασιλικό
-
1 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
-
1/2 κ.γ αλάτι
-
1/2 κ.γ πιπέρι
-
3 κ.σ ελαιόλαδο
-
1 κ.σ στραγγιστό γιαούρτι ελαφρύ
-
1 κ.σ λάιμ ή λεμόνι
-
λίγη ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφαιρώ με μυτερό μαχαίρι όλο το κέντρο της μπριζόλας.
-
2
Κόβω το κρέας που αφαίρεσα σε μικρά κομματάκια.
-
3
Τα ανακατεύω με βασιλικό, άνηθο, αλάτι, πιπέρι, πατάτα, γιαούρτι και με τις 2 κουταλιές από το λάδι.
-
4
Τα τοποθετώ στο κέντρο της μπριζόλας και τα πατάω να γίνει επίπεδη η επιφάνεια.
-
5
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.
-
6
Μόλις ψηθούν τις ραντίζω με λαδολέμονο από τα υλικά που κράτησα (1 κ.σ λάδι, 1 κ.σ λεμόνι και ρίγανη)
Σχόλια (5)