κύρια φωτογραφία συνταγής Γεμιστό γλυκό βρώμης (κάτι σαν μαλακές μπάρες)
ariadnibb
ariadnibb @cook_8492915

Η συνταγή προέκυψε από πάντρεμα και δόκιμη πολλών συνταγών στην προσπάθεια μου να βρω ένα γλυκό με βρώμη χωρίς αυγά που να μην είναι απλά μια μπάρα βρώμης.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσότητα της ζάχαρης είναι θεμα γούστου, αλλά και ανάλογη με την γέμιση. Πχ όταν δεν βάζω μαρμελάδα προσθέτω λίγη ζάχαρη ακόμαΜπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαργαρίνη, απλά εγώ δεν το τρώω.Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με χυμό πορτοκάλι ή χυμό άλλων φρούτων.Αν βάλετε μαρμελάδα, αραιώστε την με λίγο νερό και απλώστε την στην βάση. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
Μια ταρτιέρα
  1. Βάση
  2. 2 φλ. βρώμη ( το ένα αλεσμένο)
  3. 1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης κοσκινισμένο
  4. 1/2 φλ. μαύρη ζάχαρη (μυστικά 1)
  5. 100 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας (μυστικά 2)
  6. 1/3 φλ.γάλα (μυστικά 3)
  7. 1/4 κ.γ. αλάτι
  8. 1/2 κ.γ. σόδα
  9. Γέμιση (ενδεικτικα)
  10. 3 κουταλιες μαρμελάδα της αρεσκίας σας (μυστικα 4)
  11. αποξηραμένα φρούτα
  12. καρποί ξηροί
  13. σταφίδες
  14. κοματάκια σοκολάτας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μπλέντερ την ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψει.

  2. 2

    Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

  3. 3

    Σε μια λεκάνη εχουμε βάλει τα υπολοιπα υλικά προσθέτουμε το μειγμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή ακομα καλύτερα με το χέρι.

  4. 4

    Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή ταρτιερα στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης πατώντας την με το χέρι.

  5. 5

    Η γέμιση είναι καθαρά θεμα γούστου και μπορείτε να κάνετε άπειρους συνδυασμούς. Ενδεικτικά αναφέρω μερικούςΜαρμελαδα – σταφίδεςΓλυκο του κουταλιού ψιλοκομμένο (όποιο έχετε)Ψιλοκομενα αποξηραμένα φρούτα (βερίκοκα, σύκα)-μαρμελάδαΗλιόσπορος- καρύδι- σταφίδεςκομματάκια σοκολάτας-μαρμελάδα πορτοκαλί

  6. 6

    Ανοίξτε την υπόλοιπη ζύμη σαν φύλο, ανοίγει πολύ εύκολα με το χέρι και βαλτέ την από πάνω.

  7. 7

    Ψήνεται στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

  8. 8

    Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε μερίδες όσο είναι ακόμα χλιαρή.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

ANGOLINA
ANGOLINA @cook_8455596
Το γλυκάκι είναι πολύ νόστιμο και παίρνει πολλές παραλλαγές. Τη βρώμη δεν την άλεσα.

Από

ariadnibb
ariadnibb @cook_8492915
στις