dina_st
dina_st @cook_8504399
Gónnoi, Greece,canadas

Υπέροχο κέικ που μπορείτε να το σερβίρετε όλες τις ώρες!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή μπορεί να φαίνεται μπελαλίδικη αλλά στην πραγματικοτητα είναι πολύ εύκολη.Εγώ δεν είχα σοκολάτα και δεν έβαλα.Δεν υπάρχουν μυστικά είναι απλή και εύκολη!!! Σας εύχομαι καλή επιτυχία και ελπίζω να σας αρέσει!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-6 άτομα
  1. 2 βανίλιες σκόνη
  2. 6 κ.σ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  3. ψιλοκομμένα φιστικιά
  4. 220 γρ ζάχαρη
  5. 220 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
  6. 1 κ.γ μπεικιν παουντερ γεμάτη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Έχουμε όλα τα υλικά μας συγκεντρωμενα στον πάγκο μας και σε θερμοκρασία δωματίου.

  2. 2

    Χτυπάμε την ζάχαρη με τη μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι να ενωθουν.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα αυγά σταδιακά και το αλεύρι με το μπεικιν και συνεχίζουμε το ανακατεμα.

  4. 4

    Τέλος προσθέτουμε την βανίλια ανακατευοντας πολύ καλά.

  5. 5

    Βαζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα και το βάζουμε στον προθερμασμενο μας φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

  6. 6

    Όταν το κέικ μας είναι έτοιμο τα βγάζουμε από τον φούρνο μας το ξεφορμάρουμε μετά από 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

  7. 7

    Χτυπάμε στο μίξερ μας την κρεμά γάλακτος και την ζάχαρη άχνη μέχρι να πήξει να γίνει δηλαδή σαν σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο μας.

  8. 8

    Όταν κρυώσει το κέικ μας το κόβουμε οριζόντια με μια κλωστή ή με ένα μαχαίρι σε 2 ή 3 ίσα μέρη.

  9. 9

     Παίρνουμε το ένα κομμάτι το βάζουμε στην πιατέλα μας και αλείφουμε την μαρμελάδα μας από πάνω βάζουμε το άλλο κομμάτι κέικ και ξανά αλείφουμε την μαρμελάδα μας.Το κάνουμε αυτό μέχρι να χτίσουμε το κέικ μας μέχρι δηλαδή να μπει και το τελευταίο κομμάτι.

  10. 10

    Αφού έχουμε συναρμολόγησει το κέικ μας παίρνουμε την σαντιγί μας και αλείφουμε με σπάτουλα το κέικ μας όλο από έξω.

  11. 11

     Τέλος με τα ψιλοκομμένα μας φιστικιά και με τα κομματάκια σοκολάτας μας. Το τοποθετούμε στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

marchella76
marchella76 @cook_8517867
Η συνταγή βγήκε τέλεια!!!!!!!! Τοσα χρόνια κάνω κέικ και πρώτη φορά βγήκε τόσο αφρατο. Ίσως ηταν και το αλεύρι, έβαλα για όλες τις χρήσεις καλά κοσκινισμένο. Για λογους θερμίδων δεν εκανα την επικάλυψη με την σαντιγή και μέσα έβαλα μαρμελάδα ροδάκινο. Έγινε τέλειο γλυκό. Μπράβο και ευχαριστώ

Από

dina_st
dina_st @cook_8504399
στις
Gónnoi, Greece,canadas