Γεμιστό κέικ βανίλιας με μαρμελάδα φράουλα
Υπέροχο κέικ που μπορείτε να το σερβίρετε όλες τις ώρες!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή μπορεί να φαίνεται μπελαλίδικη αλλά στην πραγματικοτητα είναι πολύ εύκολη.Εγώ δεν είχα σοκολάτα και δεν έβαλα.Δεν υπάρχουν μυστικά είναι απλή και εύκολη!!! Σας εύχομαι καλή επιτυχία και ελπίζω να σας αρέσει!!!
Υλικά
-
2 βανίλιες σκόνη
-
6 κ.σ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
-
ψιλοκομμένα φιστικιά
-
220 γρ ζάχαρη
-
220 γρ μαργαρίνη
-
4 αυγά
-
220 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
-
1 κ.γ μπεικιν παουντερ γεμάτη
-
400 ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
-
250 γρ ζάχαρη άχνη
-
κομματάκια σοκολάτας προαιρετικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Έχουμε όλα τα υλικά μας συγκεντρωμενα στον πάγκο μας και σε θερμοκρασία δωματίου.
-
2
Χτυπάμε την ζάχαρη με τη μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι να ενωθουν.
-
3
Προσθέτουμε τα αυγά σταδιακά και το αλεύρι με το μπεικιν και συνεχίζουμε το ανακατεμα.
-
4
Τέλος προσθέτουμε την βανίλια ανακατευοντας πολύ καλά.
-
5
Βαζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα και το βάζουμε στον προθερμασμενο μας φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
-
6
Όταν το κέικ μας είναι έτοιμο τα βγάζουμε από τον φούρνο μας το ξεφορμάρουμε μετά από 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
7
Χτυπάμε στο μίξερ μας την κρεμά γάλακτος και την ζάχαρη άχνη μέχρι να πήξει να γίνει δηλαδή σαν σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο μας.
-
8
Όταν κρυώσει το κέικ μας το κόβουμε οριζόντια με μια κλωστή ή με ένα μαχαίρι σε 2 ή 3 ίσα μέρη.
-
9
Παίρνουμε το ένα κομμάτι το βάζουμε στην πιατέλα μας και αλείφουμε την μαρμελάδα μας από πάνω βάζουμε το άλλο κομμάτι κέικ και ξανά αλείφουμε την μαρμελάδα μας.Το κάνουμε αυτό μέχρι να χτίσουμε το κέικ μας μέχρι δηλαδή να μπει και το τελευταίο κομμάτι.
-
10
Αφού έχουμε συναρμολόγησει το κέικ μας παίρνουμε την σαντιγί μας και αλείφουμε με σπάτουλα το κέικ μας όλο από έξω.
-
11
Τέλος με τα ψιλοκομμένα μας φιστικιά και με τα κομματάκια σοκολάτας μας. Το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια