Γεμιστό ρολό με κιμά
Μια πολυ νόστιμη παραλλαγή για το ρολό κιμά που ξέρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με πατάτες στο ίδιο ταψί.Μπορείτε να δείτε και οδηγίες για το ρολό.
Υλικά
-
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
-
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
-
1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
-
8 κουτ. σούπας κόκκινο κρασί
-
1 αυγό
-
κρεμμύδι τριμμένο (προαιρετικά)
-
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
-
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
-
1/2 φλ. χοντροκομμένο μπέικον
-
ψιλοκομμένος μαϊντανός
-
1/4 φλ. Ρεγγάτο σε κυβάκια
-
1 μήλο σε κύβους (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε το μείγμα το κιμά ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Απλώνουμε σ'ένα ταψί.
-
2
Ανακατεύουμε και τα υλικά της γέμισης και τα βάζουμε πάνω στο μείγμα του κιμά.
-
3
Έπειτα, κλείνουμε τις δύο άκρες του κιμά, ώστε η γέμιση να μείνει μέσα και να μην χυθεί κατά το ψήσιμο.
-
4
Σκεπάζουμε το ρολό με αλουμινόχαρτο & ψήνουμε στους 180°C για περίπου 70'. Λίγο πρίν το βγάλουμε απ' το φούρνο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει.
Σχόλια (22)