κύρια φωτογραφία συνταγής Γεραγώτικος μπακλαβάς

Γεραγώτικος μπακλαβάς

hrysiis
hrysiis @cook_8451788
mitilini,ellada

Αυτός ο μπακλαβάς προσφέρεται στη Γέρα της Μυτιλήνης σε γάμους και γιορτές.

Λίγα μυστικά ακόμα

ΠΡΟΣΟΧΗΚόβουμε τον μπακλαβά μετά από 2 μέρες για να έχει πιεί σωστά το σιρόπι του.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 κιλά αμύγδαλα αλεσμένα και ασπρισμένα
  2. 1,5 κιλό φύλλο μπακλαβά
  3. 0,5 κιλό φρέσκο βούτυρο
  4. 1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
  5. γαρύφαλλα
  6. Σιρόπι
  7. 3 κιλά ζάχαρη
  8. 16 ποτήρια νερό
  9. 0.5 κουταλάκι ξινό (κιτρικό οξύ)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα αναμειγνύουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα με το σιμιγδάλι και βουτυρώνουμε το ταψί που θα τοποθετήσουμε το γλυκό.

  2. 2

    Έπειτα βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα και βάζουμε στη βάση 4-5 φύλλα και από πάνω απλώνουμε μια φούχτα από τα αλεσμένα αμύγδαλα. Στη συνέχεια στρώνουμε πάλι ένα βουτυρωμένο φύλλο και από πάνω του απλώνουμε αλεσμένα αμύγδαλα.

  3. 3

    Αυτό γίνεται μέχρι τα αμύγδαλα να τελειώσουν και να μείνουν 4-5 φύλλα, που θα βουτυρωθούν ένα ένα και αυτά τα οποία θα μπουν από πάνω.

  4. 4

    Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια και τρυπάμε κάθε κομμάτι με μια πρόκα γαρίφαλο, το περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, αφού το έχουμε ζεματίσει.

  5. 5

    Ψήνουμε τον μπακλαβά για 1,5 περίπου ώρα σε φούρνο 150 βαθμών (πρέπει όλα τα φύλλα του να είναι ροδοκόκκινα).

  6. 6

    Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι φροντίζοντας το μείγμα να μη γίνει πολύ αραιό ούτε πολύ πηχτό. Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με ζεστό σιρόπι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (6)

Από

hrysiis
hrysiis @cook_8451788
στις
mitilini,ellada