Γερμανική Κρεπομελέτα με πείρα!
Μια συνταγή του κ. Ηλία Μαμαλάκη χορταστική και απλούστατη!!! Του την έφτιαξε μια έμπειρη γερμανίδα σε ένα απο τα ταξίδια του στο Βερολίνο....
Λίγα μυστικά ακόμα
Μέσα στην κρεπομελέτα μπορείτε να βάλετε κι άλλα υλικά όπως ζαμπόν, γαλοπούλα, πάριζα, πιπεριά, μανιτάρια κ.τ.λ. Σε λίγα λεπτά έχετε ένα χορταστικό γεύμα με υλικά που πάντα έχουμε στο ψυγείο μας. Αυτοσχεδιάστε!!!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε με σύρμα τα αβγά με το γάλα.
-
2
Ρίχνουμε το αλάτι με το πιπέρι και σιγά-σιγά το αλεύρι ώσπου να πετύχουμε ένα ρευστό χυλό. Η πυκνότητα του χυλού είναι με το μάτι γι΄ αυτό λέγεται "με πείρα" η συνταγή!
-
3
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι μερικές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τις φετούλες το μπέικον.
-
4
Μόλις αρχίσει να ψήνεται το μπέικον, ρίχνουμε το χυλό στο τηγάνι μας.
-
5
Τον βοηθάμε να πάρει καλό σχήμα και βάζουμε τις φέτες το τυρί.
-
6
Τουμπάρουμε την κρεπομελέτα μας με τη βοήθεια ενός ρηχού πιάτου (κι εδώ χρειάζεται η πείρα!!!!)
-
7
Την αφήνουμε λίγα λεπτά να ψηθεί κι απο κάτω και την απολαμβάνουμε καυτή!!!
Σχόλια (6)