κύρια φωτογραφία συνταγής Γερμανική Κρεπομελέτα με πείρα!
Vai
Vai @cook_8456956
,Greece

Μια συνταγή του κ. Ηλία Μαμαλάκη χορταστική και απλούστατη!!! Του την έφτιαξε μια έμπειρη γερμανίδα σε ένα απο τα ταξίδια του στο Βερολίνο....

Λίγα μυστικά ακόμα

Μέσα στην κρεπομελέτα μπορείτε να βάλετε κι άλλα υλικά όπως ζαμπόν, γαλοπούλα, πάριζα, πιπεριά, μανιτάρια κ.τ.λ. Σε λίγα λεπτά έχετε ένα χορταστικό γεύμα με υλικά που πάντα έχουμε στο ψυγείο μας. Αυτοσχεδιάστε!!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
2 άτομα
  1. 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 2 κούπες γάλα
  3. αλάτι πιπέρι
  4. 5-6 φετούλες μπέικον
  5. 3-4 φετούλες τυρί που λιώνει (ένταμ ή γκούντα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε με σύρμα τα αβγά με το γάλα.

  2. 2

    Ρίχνουμε το αλάτι με το πιπέρι και σιγά-σιγά το αλεύρι ώσπου να πετύχουμε ένα ρευστό χυλό. Η πυκνότητα του χυλού είναι με το μάτι γι΄ αυτό λέγεται "με πείρα" η συνταγή!

  3. 3

    Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι μερικές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τις φετούλες το μπέικον.

  4. 4

    Μόλις αρχίσει να ψήνεται το μπέικον, ρίχνουμε το χυλό στο τηγάνι μας.

  5. 5

    Τον βοηθάμε να πάρει καλό σχήμα και βάζουμε τις φέτες το τυρί.

  6. 6

    Τουμπάρουμε την κρεπομελέτα μας με τη βοήθεια ενός ρηχού πιάτου (κι εδώ χρειάζεται η πείρα!!!!)

  7. 7

    Την αφήνουμε λίγα λεπτά να ψηθεί κι απο κάτω και την απολαμβάνουμε καυτή!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

dcroula
dcroula @Roula1505
Είπα να τεστάρω ....την πείρα μου και το αποτέλεσμα νομίζω ότι βγήκε καλό.\nΑπο γεύση, σίγουρα ήταν πολύ καλή η κρεπομελέτα. Εύκολη και γρήγορη για τεμπέλικες λύσεις.

Από

Vai
Vai @cook_8456956
στις
,Greece