Γιαννιώτικο Τυρόψωμο
Μια πρόταση για ένα γευστικό και "ενεργειακό" πρωινό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι του σεφ Γ. Γκελντή που σε συνεργασία με τον Διαιτολόγο Κ. Ξένο, κυκλοφορούν βιβλιαράκια με μενού, για λογαριασμό αλυσίδας σούπερ μάρκετ.
Υλικά
-
600 γρ. αλεύρι
-
250 γρ. γάλα
-
250 ml νερό
-
400 γρ. φέτα τρίμμα
-
2 τριμμένα μέτρια κολοκύθια
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε τα κολοκύθια, τα αλατίζουμε ελαφριά και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για 2 ώρες να στραγγίξουν.
-
2
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά με τη φέτα.
-
3
Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκύθια, λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Σχόλια (2)