Γιαούρτι με μέλι και ψητά φρούτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Για ενα ακομη πιο υπεροχο επιδορπιο, καραμελωστε τα φρουτα στο τηγανι -δεν θα σας παρει περισσοτερο απο λιγα λεπτα. Καλυψτε τη βαση του τηγανιου με λιγη ζαχαρη, βαλτε το σε μετρια φωτια για λιγα λεπτα και οταν η ζαχαρη αρχισει να λιωνει και να σκουραινει ριξτε τα φρουτα κομμενα σε μικρα κομματια. Αφηστε τα λιγα λεπτα μεχρι να μαλακωσουν και κατεβαστε το τηγανι απο το ματι της κουζινας. Οταν κρυωσουν τα φρουτα, ειναι ετοιμα για σερβιρισμα.
Υλικά
-
1 1/2 κιλο γιαουρτι στραγγιστο
-
200 γρ. μπισκοτα πικραμυγδαλου ή digestive σπασμενα
-
4 ροδακινα
-
4 νεκταρινια
-
6 βερικοκα
-
1/2 φλιτζ. μελι
-
1 φυσικη βανιλια
-
6 κουτ. σουπας ψιλοκομμενη ψιχα φιστικιων Αιγινης
-
6 κουτ. σουπας καστανη ζαχαρη
-
μελι για γαρνιρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφαιρειτε τα κουκουτσια απο τα φρουτα και τα κοβετε σε τεταρτα. Τα πασπαλιζετε με τη ζαχαρη και τα βαζετε σε ενα ταψι. Τα ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 220 βαθμους για 8-10 λεπτα περιπου.
-
2
Χαραζετε τη βανιλια στη μεση και με το μαχαιρι ξυνετε το εσωτερικο απο τα 2 κομματια και βγαζετε τα σπορακια της.
-
3
Αδειαζετε το γιαουρτι σε ενα μπολ, προσθετετε τη βανιλια και το μελι και ανακατευετε.
-
4
Βαζετε σε ενα ποτηρι μερικα μπισκοτακια, ριχνετε το γιαουρτι και τελειωνετε με λιγα φρουτα. Ραντιζετε με λιγο μελι ακομη και πασπαλιζετε με τα φυστικια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια