Γιαουρτλού κεμπάπ
Συνταγή από την Πόλη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ποσότητα των μπαχαρικών είναι σχετική. Βάζετε την ποσότητα που σας ταιριάζει.
Υλικά
-
0.5 κιλό ανάμικτο κιμά (μοσχαρίσιο και αρνίσιο)
-
1 κρεμμύδι τριμμένο
-
Κύμινο, μπαχάρι, κόλιαντρο, αλάτι, κόκκινο πιπέρι
-
Μαιντανό
-
Λίγο σκόρδο
-
Ξυλάκια καλαμάκια για σουβλάκια
-
Για τη σάλτσα
-
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
-
Λίγο κανέλα
-
2 κουταλιές βούτυρο
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
Αλάτι, πιπέρι
-
Για το σερβίρισμα
-
Πίτες για σουβλάκι
-
500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
-
λίγο βούτυρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, τον μαιντανό, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.
-
2
Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
-
3
Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ και τα περνάμε στα καλαμάκια για σουβλάκια.
-
4
Ψήνουμε στον φούρνο τα κεμπάπ μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
-
5
Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, την κανέλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά να βράσουν, ανακατεύωντας συνεχώς.
-
6
Σε ένα τηγανάκι ψήνουμε τις πίτες βάζοντας λίγο βούτυρο.
-
7
Σερβίρετε ως εξής
-
8
Σε μια πιατέλα βάζουμε τις πίτες, από πάνω τα κεμπάπ, μετά τη σάλτσα και τέλος το γιαούρτι.
Σχόλια (74)