κύρια φωτογραφία συνταγής Γιαουρτλού κεμπάπ
MariaV
MariaV @cook_8450101
,ΕΛΛΑΔΑ

Συνταγή από την Πόλη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσότητα των μπαχαρικών είναι σχετική. Βάζετε την ποσότητα που σας ταιριάζει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

44 Minutes
  1. 0.5 κιλό ανάμικτο κιμά (μοσχαρίσιο και αρνίσιο)
  2. 1 κρεμμύδι τριμμένο
  3. Κύμινο, μπαχάρι, κόλιαντρο, αλάτι, κόκκινο πιπέρι
  4. Μαιντανό
  5. Λίγο σκόρδο
  6. Ξυλάκια καλαμάκια για σουβλάκια
  7. Για τη σάλτσα
  8. 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  9. Λίγο κανέλα
  10. 2 κουταλιές βούτυρο
  11. 1 σκελίδα σκόρδο
  12. Αλάτι, πιπέρι
  13. Για το σερβίρισμα
  14. Πίτες για σουβλάκι
  15. 500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  16. λίγο βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, τον μαιντανό, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.

  2. 2

    Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

  3. 3

    Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ και τα περνάμε στα καλαμάκια για σουβλάκια.

  4. 4

    Ψήνουμε στον φούρνο τα κεμπάπ μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.

  5. 5

    Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, την κανέλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά να βράσουν, ανακατεύωντας συνεχώς.

  6. 6

    Σε ένα τηγανάκι ψήνουμε τις πίτες βάζοντας λίγο βούτυρο.

  7. 7

    Σερβίρετε ως εξής

  8. 8

    Σε μια πιατέλα βάζουμε τις πίτες, από πάνω τα κεμπάπ,  μετά τη σάλτσα και τέλος το γιαούρτι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (74)

amateur_chef
amateur_chef @cook_8452340
Αυθεντικά νόστιμο. Πέντε πιρουνάκια λοιπόν...

Από

MariaV
MariaV @cook_8450101
στις
,ΕΛΛΑΔΑ