Γιαουρτογλυκάκι ζελέ με μαρμελάδα
Είναι ένα πολύ ωραίο γλυκό το οποίο είναι το κλασικό γιαουρτογλυκάκι με την προσθήκη μαρμελάδας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Έχω φτιάξει το γλυκό και με 1,5 και με 2 κεσεδάκια γιαούρτι. Και στις δύο περιπτώσεις το ζελέ είναι αρκετό για να πήξει το γλυκό. Επειδή πιο γρήγορα πήζει με 1,5 κεσεδάκι αν θέλω να το σερβίρω γρήγορα προτιμώ αυτήν την ποσότητα γιαουρτιού.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κούπα βραστό νερό διαλύουμε το ζελέ. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
-
2
Αναμειγνύουμε και το γιαούρτι και φροντίζουμε να γίνει ομοιoγενές το μείγμα.
-
3
Σε μπολάκια μικρού μεγέθους, βάζουμε 1-2 κουταλιές φρούτα κομμένα σε μικρά καρεδάκια. Ανάλογα με το πόσα φρέσκα φρούτα θα χρησιμοποιήσουμε σε κάθε μπολάκι και ανάλογα με το μέγεθός τους, θα φτιάξουμε λίγες ή περισσότερες μερίδες γλυκού.
-
4
Προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε κατευθείαν από το ψυγείο.
Σχόλια
Εξαιρετικό επιδόρπιο
Ευχαριστούμε πολύ!