κύρια φωτογραφία συνταγής Γιαουρτόπιτα σιροπιαστή
Afroditi D
Afroditi D @cook_8450858
Patra,

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με μία μπάλα παγωτό βανίλια ή καϊμάκι. Εναλλακτικά διακοσμούμε την επιφάνειά της με άγλυκη σαντιγί.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 0.5 κιλό ζάχαρη
  2. 0.5 κιλό βούτυρο
  3. 3 γιαούρτια πρόβεια
  4. 1 βανίλια
  5. Ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού
  6. 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  7. 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  8. 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  9. 800 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
  10. Αμύγδαλα φιλέ ή σαντιγί για το γαρνίρισμα
  11. Για το σιρόπι
  12. 1 κιλό ζάχαρη
  13. 4 ποτήρια νερό
  14. 1 βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σιρόπι  Ετοιμάζουμε το σιρόπι αρκετά πιο νωρίς, ίσως και από την προηγούμενη μέρα, έτσι ώστε, όταν θα το χρειαστούμε, να είναι εντελώς κρύο. Δε χρειάζεται να το βράσουμε πολλή ώρα, μια βράση αρκεί, γιατί δε το θέλουμε να είναι πυκνό.

  2. 2

    Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο (αν χρησιμοποιήσουμε γάλακτος γίνεται ακόμα ωραιότερη) μέχρι να αφρατέψουν καλά.

  3. 3

    Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά λίγα-λίγα τα γιαουρτάκια με την πέτσα τους.

  4. 4

    Συνεχίζουμε με τα μυρωδικά και τέλος, χαμηλώνοντας την ταχύτητα, ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι στο οποίο έχουμε ανακατέψει τη σόδα και το μπέκιν πάουντερ.

  5. 5

    Στρώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί Νο 40 και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 180°C, προθερμασμένο, για περίπου 45 λεπτά μέχρι μία ώρα, ανάλογα με το φούρνο μας.

  6. 6

    Αμέσως μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, καυτή ακόμα, την περιχύνουμε με το σιρόπι, εντελώς κρύο, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με μπόλικα καβουρδισμένα αμυγδαλάκια φιλέ και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως προτού την κόψουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (25)

Georgia Georgina
Georgia Georgina @Georgina_80
Την έφτιαξα με κάποιες μικρές παραλλαγές και δέχτηκα τόσα συγχαρητήρια που πραγματικά ένιωσα Βέφα Αλεξιάδου🤣Να είσαι καλά κοπέλα μου που την μοιράστηκες μαζί μας!!!!

Από

Afroditi D
Afroditi D @cook_8450858
στις
Patra,