Γιαουρτόπιτα χωρίς βούτυρο και αυγά

Bαθμολογία: 4.4737
       
 
19 ψήφοι
,

Περιγραφή

Πανεύκολο γλυκό, ελαφρύ και νόστιμο.

Γιαουρτόπιτα χωρίς βούτυρο και αυγά
photo: common

Συνταγή από:

Γκέλυ

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. γιαούρτι
  • 220 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό σόδα
  • 4 κουτ. σούπας αμύγδαλο τριμμένο
  • ξύσμα λεμονιού

Σιρόπι

  • 1 φλ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Άλλα γλυκά ταψιού
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 5' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 30' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
Βήμα 2
2) Λαδώνετε ένα μικρό πυρέξ, ρίχνετε το μίγμα
Βήμα 3
3) και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα. Δεν θέλει πολύ χρόνο.
Βήμα 4
4) Φτιάχνετε και το σιρόπι βάζοντας το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά και σιροπιάζετε το γλυκό μόλις βγει από το φούρνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρησιμοποιώ πρόβειο γιαούρτι μαζί με την πέτσα γιατί μου αρέσει περισσότερο.

Μπορείτε να παραλείψετε τα αμύγδαλα ή αν θέλετε βάλτε ψιλοκομένο γλυκό του κουταλιού (πάει το πορτοκάλι, το νεράτζι) καθώς και 1 κουτ. σούπας από το σιρόπι του.

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    29 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από glykoula, 26-3-09  
    Οταν λες μικρο πυρεξ, τι μεγεθος περιπου εννοεις ?
    #
    Σχόλιο από Γκέλυ, 27-3-09  
    Το πυρέξ που χρησιμοποιώ είναι 18χ28. Επειδή όμως δεν φουσκώνει πολύ, μπορείς ίσως να χρησιμοποιήσεις και μικρότερο.
    #
    Σχόλιο από dmsk, 27-3-09  
    Όταν βάζεις το σιρόπι είναι ζεστό το γλυκό και χλιαρό το σιρόπι;
    #
    Σχόλιο από Γκέλυ, 28-3-09  
    Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο, το κόβω σε κομμάτια και κουταλιά κουταλιά ρίχνω το ζεστό σιρόπι.
    #
    Σχόλιο από common, 29-4-09  
    Μπράβο, απλή και γευστκή. Στην αρχή μου φάνηκε πολύ το σιρόπι, αλλά τελικά το ρούφηξε όλο, και έγινε πεντανόστιμη.
    #
    Σχόλιο από ΕΛΕΝ, 15-5-09  
    Μια ερωτηση θα ηθελα να κανω, αν βαλω ζαχαρινη αντι για ζαχαρη θα γινει καλο? Συγνωμη αλλα ρωταω γιατι κανω διατροφη και δεν επιτρεπεται η ζαχαρη.

    #
    Σχόλιο από Γκέλυ, 15-5-09  
    Ζαχαρίνη, εννοείς ασπαρτάμη σε σκόνη; Μέσα στο γλυκό μπορείς να βάλεις, αρκεί να ξέρεις την αναλογία ζάχαρης-ασπαρτάμης γιατί η ασπαρτάμη είναι πιο ελαφριά από τη ζάχαρη οπότε 50 γρ. ασπαρτάμης φαντάζομαι θα το κάνει πιο γλυκό. Δε νομίζω όμως ότι μπορείς να φτιάξεις σιρόπι με ασπαρτάμη. Εκτός και το αφήσεις ασιρόπιαστο και είναι σαν κέικ. Πάντως αν το δοκιμάσεις με ασπαρτάμη, πες μου εντυπώσεις. Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από monbebe, 22-5-09  
    Λυπαμαι αλλα δεν....
    Το γιαουρτι επεσε λιγο σε σχεση με το σιμιγδαλι και τα υπολοιπα υλικα.Πολυ παχυ μειγμα και για αυτο θεωρω οτι του λειπει καποιο υγρο στοιχειο.
    #
    Σχόλιο από Γκέλυ, 22-5-09  
    monbebe, λυπάμαι που δεν σου πέτυχε. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί. Τη σνταγή αυτή την φτιάχνω πολύ συχνά και τα υλικά είναι όντως αυτά. Άλλωστε το σιμιγδάλι όσο μένει ρουφάει υγρά. Πολύ πολύ κράτα λίγο σιμιγδάλι, αν σου φαίνεται παχύ το μείγμα. Όταν στο τέλος σιροπιαστεί είναι αφράτο.
    #
    Σχόλιο από χοχα, 22-10-09  
    πολυ-πολυ καλη ευκολη και χωρις χοληστερινη.την εκανα με γιαουρτι ελαφρυ.σε ευχαριστω πολυ.
    #
    Σχόλιο από chocochristos, 21-10-10  
    Ευχαριστώ για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από chocochristos, 23-11-10  
    Δοκιμάστε να προσθέσετε 1 κ.γ. εκχύλισμα αμύγδαλου ή ροδόνερο..
    Μπράβο που μας έδωσες τέτοια συνταγή που καλύπτει όλες τις ιδιαιτερότητες.
    #
    Σχόλιο από bubuka, 20-6-11  
    Πολυ πετυχημενη συνταγη,απλη γρηγορη,ελαφρυα και νοστιμη.
    Σευχαριστουμε!!!!
    #
    Σχόλιο από Stiliani, 2-10-11  
    #
    Σχόλιο από Ελπίς Κεφαλλονιά, 27-7-12  
    Πολύ ελαφριά γιαουρτόπιτα,νόστιμη και γρήγορη!Δεν χρησιμοποίησα καν το μιξερ....!!!!
    #
    Σχόλιο από sosi, 28-9-12  
    Eύκολη,γρήγορη, με υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι.Πολύ νόστιμη η γιαουρτόπιτά σου Γκέλυ.Την έφτιαξα μόλις την διάβασα και τη δοκίμασα αμέσως.Παρέλειψα το αμύγδαλο και το ξύσμα λεμονιού και έβαλα γλυκό πορτοκάλι.Καταπληκτική.........
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 15-10-12  
    Όταν είδα τη συνταγή σου, είδα πως είχα όλα τα υλικά και την έφτιαξα αμέσως! Γίνεται πολύ γρήγορα με λίγα υλικά και χωρίς κόπο!
    Είχα γιαούρτι δικό μου και ηταν αραιό αρκετά αλλά το μείγμα βγήκε μια χαρά! Δεν έβαλα αμύγδαλα, έβαλα όμως λίγο γλυκό σταφύλι(αυτό είχα) και ταίριαξε μια χαρά!Την έψησα 15-20'. Μου φάνηκε λίγο άγλυκη,πάντως ήταν πολύ ελαφριά και την εξαφάνισα!!
    Θα τη ξανα φτιάξω πιστεύω, σε ευχαριστώ!
    =)
    #
    Σχόλιο από latsialis, 21-2-13  
    Παρα πολυ καλη συνταγη!!εγω εβαλα γιαουρτια αγελαδινα,yotopia cookies το μαυρο μπισκοτο,εγινε απλα τελειο...κ εβαλα μεσα 4 γιαουρτια 400 γρ σιμιγρδαλη 70γρ ζαχαρη σαν εξτρα ποσοτητα.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ παλι
    #
    Σχόλιο από beginner, 1-7-13  
    Γειά σας!
    Η συνταγή σας φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα και θα ήθελα να τη δοκιμάσω. Θα ήθελα να ρωτήσω μόνο πόσο χρόνο περίπου θέλει κι αν μιλάμε για 180 στις αντιστάσεις ή στον αέρα.
    Ευχαριστώ :)
    #
    Σχόλιο από couscousaki, 13-7-13  
    Μολις την δοκιμασα την πιτα και ειναι τελεια, ελαφρια, αφρατη και μυρωδατη. Δεν εβαλα αμυγδαλα γιατι δεν ειχα και αντι αυτων εβαλα ινδοκαρυδο. Καταπληκτικη, θα γινει μονιμη συνταγη στην μαγειρικη μου. Σε ευχαριστω πολυ που ανεβασες την συνταγη.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    17 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από common, 29-4-09  
    Μπράβο, απλή και γευστκή. Στην αρχή μου φάνηκε πολύ το σιρόπι, αλλά τελικά το ρούφηξε όλο, και έγινε πεντανόστιμη.
    #
    Σχόλιο από monbebe, 22-5-09  
    Λυπαμαι αλλα δεν....
    Το γιαουρτι επεσε λιγο σε σχεση με το σιμιγδαλι και τα υπολοιπα υλικα.Πολυ παχυ μειγμα και για αυτο θεωρω οτι του λειπει καποιο υγρο στοιχειο.
    #
    Σχόλιο από Γκέλυ, 22-5-09  
    monbebe, λυπάμαι που δεν σου πέτυχε. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί. Τη σνταγή αυτή την φτιάχνω πολύ συχνά και τα υλικά είναι όντως αυτά. Άλλωστε το σιμιγδάλι όσο μένει ρουφάει υγρά. Πολύ πολύ κράτα λίγο σιμιγδάλι, αν σου φαίνεται παχύ το μείγμα. Όταν στο τέλος σιροπιαστεί είναι αφράτο.
    #
    Σχόλιο από χοχα, 22-10-09  
    πολυ-πολυ καλη ευκολη και χωρις χοληστερινη.την εκανα με γιαουρτι ελαφρυ.σε ευχαριστω πολυ.
    #
    Σχόλιο από chocochristos, 21-10-10  
    Ευχαριστώ για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από bubuka, 20-6-11  
    Πολυ πετυχημενη συνταγη,απλη γρηγορη,ελαφρυα και νοστιμη.
    Σευχαριστουμε!!!!
    #
    Σχόλιο από Stiliani, 2-10-11  
    #
    Σχόλιο από Ελπίς Κεφαλλονιά, 27-7-12  
    Πολύ ελαφριά γιαουρτόπιτα,νόστιμη και γρήγορη!Δεν χρησιμοποίησα καν το μιξερ....!!!!
    #
    Σχόλιο από sosi, 28-9-12  
    Eύκολη,γρήγορη, με υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι.Πολύ νόστιμη η γιαουρτόπιτά σου Γκέλυ.Την έφτιαξα μόλις την διάβασα και τη δοκίμασα αμέσως.Παρέλειψα το αμύγδαλο και το ξύσμα λεμονιού και έβαλα γλυκό πορτοκάλι.Καταπληκτική.........
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 15-10-12  
    Όταν είδα τη συνταγή σου, είδα πως είχα όλα τα υλικά και την έφτιαξα αμέσως! Γίνεται πολύ γρήγορα με λίγα υλικά και χωρίς κόπο!
    Είχα γιαούρτι δικό μου και ηταν αραιό αρκετά αλλά το μείγμα βγήκε μια χαρά! Δεν έβαλα αμύγδαλα, έβαλα όμως λίγο γλυκό σταφύλι(αυτό είχα) και ταίριαξε μια χαρά!Την έψησα 15-20'. Μου φάνηκε λίγο άγλυκη,πάντως ήταν πολύ ελαφριά και την εξαφάνισα!!
    Θα τη ξανα φτιάξω πιστεύω, σε ευχαριστώ!
    =)
    #
    Σχόλιο από beginner, 4-8-13  
    Couscousaki, απευθύνομαι σ' εσένα επειδή τη δοκίμασες πιο πρόσφατα...Πόση ώρα ψήσιμο χρειάστηκε περίπου; Ευχαριστώ :)
    #
    Σχόλιο από vfotini, 27-10-13  
    Συγχαρητήρια. Είναι από τα καλύτερα γλυκά που έχω φτιάξει, εύκολο στην παρασκευή, καταπληκτικό στο αποτέλεσμα!!!
    #
    Σχόλιο από sandra32, 8-2-14  
    #
    Σχόλιο από ninasimone, 15-7-14  
    Πανεύκολο, γρήγορο, ελαφρύ!!!
    #
    Σχόλιο από Zantina, 29-10-14  
    Δεν έχω ξαναφτιάξει και ξαναφάει γιαουρτόπιτα, αλλά την φανταζόμουνα λίγο διαφορετική. Βγήκε αρκετά 'ψωμένια' και την ήθελα και λίγο πιο γλυκιά.. Το μείγμα βγήκε υπερβολικά πηχτό, αλλά δεν ξέρω αν έτσι πρέπει να είναι.. Το μόνο που δεν έβαλα είναι το αμύγδαλο. Σίγουρα πάντως το συγκεκριμένο είναι ένα πολύ ελαφρύ γλυκό.
    #
    Σχόλιο από SOPHIA.XARIS, 30-11-14  
    Υπέροχη!!!
    #
    Σχόλιο από ekpatisserie, 17-1-16  
    Πανεύκολη συνταγη, θα ήθελα να ειναι λίγο περισσότερο αρωματική

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από glykoula, 26-3-09  
    Οταν λες μικρο πυρεξ, τι μεγεθος περιπου εννοεις ?
    #
    Σχόλιο από Γκέλυ, 27-3-09  
    Το πυρέξ που χρησιμοποιώ είναι 18χ28. Επειδή όμως δεν φουσκώνει πολύ, μπορείς ίσως να χρησιμοποιήσεις και μικρότερο.
    #
    Σχόλιο από dmsk, 27-3-09  
    Όταν βάζεις το σιρόπι είναι ζεστό το γλυκό και χλιαρό το σιρόπι;
    #
    Σχόλιο από Γκέλυ, 28-3-09  
    Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο, το κόβω σε κομμάτια και κουταλιά κουταλιά ρίχνω το ζεστό σιρόπι.
    #
    Σχόλιο από ΕΛΕΝ, 15-5-09  
    Μια ερωτηση θα ηθελα να κανω, αν βαλω ζαχαρινη αντι για ζαχαρη θα γινει καλο? Συγνωμη αλλα ρωταω γιατι κανω διατροφη και δεν επιτρεπεται η ζαχαρη.

    #
    Σχόλιο από Γκέλυ, 15-5-09  
    Ζαχαρίνη, εννοείς ασπαρτάμη σε σκόνη; Μέσα στο γλυκό μπορείς να βάλεις, αρκεί να ξέρεις την αναλογία ζάχαρης-ασπαρτάμης γιατί η ασπαρτάμη είναι πιο ελαφριά από τη ζάχαρη οπότε 50 γρ. ασπαρτάμης φαντάζομαι θα το κάνει πιο γλυκό. Δε νομίζω όμως ότι μπορείς να φτιάξεις σιρόπι με ασπαρτάμη. Εκτός και το αφήσεις ασιρόπιαστο και είναι σαν κέικ. Πάντως αν το δοκιμάσεις με ασπαρτάμη, πες μου εντυπώσεις. Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από beginner, 1-7-13  
    Γειά σας!
    Η συνταγή σας φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα και θα ήθελα να τη δοκιμάσω. Θα ήθελα να ρωτήσω μόνο πόσο χρόνο περίπου θέλει κι αν μιλάμε για 180 στις αντιστάσεις ή στον αέρα.
    Ευχαριστώ :)

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από chocochristos, 23-11-10  
    Δοκιμάστε να προσθέσετε 1 κ.γ. εκχύλισμα αμύγδαλου ή ροδόνερο..
    Μπράβο που μας έδωσες τέτοια συνταγή που καλύπτει όλες τις ιδιαιτερότητες.
    #
    Σχόλιο από latsialis, 21-2-13  
    Παρα πολυ καλη συνταγη!!εγω εβαλα γιαουρτια αγελαδινα,yotopia cookies το μαυρο μπισκοτο,εγινε απλα τελειο...κ εβαλα μεσα 4 γιαουρτια 400 γρ σιμιγρδαλη 70γρ ζαχαρη σαν εξτρα ποσοτητα.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ παλι
    #
    Σχόλιο από couscousaki, 13-7-13  
    Μολις την δοκιμασα την πιτα και ειναι τελεια, ελαφρια, αφρατη και μυρωδατη. Δεν εβαλα αμυγδαλα γιατι δεν ειχα και αντι αυτων εβαλα ινδοκαρυδο. Καταπληκτικη, θα γινει μονιμη συνταγη στην μαγειρικη μου. Σε ευχαριστω πολυ που ανεβασες την συνταγη.
    #
    Σχόλιο από techniemi, 2-2-14  
    Καταπληκτική συνταγή!!! Ανάλαφρο γλυκό σαν ψεύτικο ραβανί!!! Αν δεν τους το έλεγα, δε θα με πίστευαν ότι δεν έχει αβγά και βούτυρο/λάδι!!! Ποιητική αδεία, έκανα κάποιες μικροπαρεμβάσεις, δεν έβαλα αμύγδαλο γιατί δεν είχα, αντί για ξύσμα λεμόνι έβαλα ξύσμα πορτοκαλιού και μερικές κουταλιές από σιρόπι γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι που είχα και μια βανίλια!!! Επίσης, στο σιρόπι έβαλα και μια φλούδα πορτοκαλιού (ήταν πολύ ξυνό το γιαούρτι μου και φοβήθηκα μη φαίνεται στο γλυκό, οπότε με το πορτοκάλι καλύφθηκε μια χαρά)!!! Χίλια μπράβο και πάλι!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 4-9-15  
    Συμφωνώ με το σχόλιο της monbebe. Αν και έβαλα 200 γρ. σιμιγδάλι το μείγμα δεν ήταν ζουμερό και το αποτέλεσμα ήταν να βγει πολύ ψωμένιο . Το σιρόπι λίγο και μου βγήκε στεγνή και κάπως άγλυκη. Έβαλα ξύσμα λεμονιού και την έψησα 30΄στον αέρα.Η φωτό της common τη δείχνει πολύ ζουμερή κάτι σα γαλατόπιτα έκανε κάτι διαφορετικό?

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Ξηροί καρποί... μια σημαντική θρεπτική τροφή
    Τους χρησιμοποιούμε σε φαγητά, γλυκά και σε αρτ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκακια
    Ένα βιβλίο 172 αγαπημένων συνταγών, του/της gogona
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της mziqass
    Τα Γλυκά Μου
    Ένα βιβλίο 111 αγαπημένων συνταγών, του/της despinoula_t
    17. Γλυκά
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της ninasimone
    ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της roulaz