κύρια φωτογραφία συνταγής Γιαουρτόπιτα χωρίς βούτυρο και αυγά

Γιαουρτόπιτα χωρίς βούτυρο και αυγά

Μαγειρεύτηκε 7 φορές
Γκέλυ
Γκέλυ @cook_8452010
,Ελλάδα

Πανεύκολο γλυκό, ελαφρύ και νόστιμο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρησιμοποιώ πρόβειο γιαούρτι μαζί με την πέτσα γιατί μου αρέσει περισσότερο.Μπορείτε να παραλείψετε τα αμύγδαλα ή αν θέλετε βάλτε ψιλοκομένο γλυκό του κουταλιού (πάει το πορτοκάλι, το νεράτζι) καθώς και 1 κουτ. σούπας από το σιρόπι του. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 500 γρ. γιαούρτι
  2. 220 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  3. 50 γρ ζάχαρη
  4. 1 κουτ. γλυκού κοφτό σόδα
  5. 4 κουτ. σούπας αμύγδαλο τριμμένο
  6. ξύσμα λεμονιού
  7. Σιρόπι
  8. 1 φλ. νερό
  9. 150 γρ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.

  2. 2

    Λαδώνετε ένα μικρό πυρέξ, ρίχνετε το μίγμα

  3. 3

    Και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα. Δεν θέλει πολύ χρόνο.

  4. 4

    Φτιάχνετε και το σιρόπι βάζοντας το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά και σιροπιάζετε το γλυκό μόλις βγει από το φούρνο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (7)

Σχόλια (28)

Despina Drapaniotou
Despina Drapaniotou @cook_10105413
Ηθελε περισσότερο σιροπι, γιαυτο και γω εβαλα κρεμα ζαχαροπλασικης και μαρμελαδα απο πανω . Ετσι εγινε πολυ νοστιμη

Από

Γκέλυ
Γκέλυ @cook_8452010
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα