Γιαουρτόπιτα
Είναι μια αγαπημένη συνταγή από τη γιαγιά μου !
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα το ζυμώμουμε για 2 λεπτά, μέχρι να γίνει μια μάζα τριφτή. Βουτυρώνω ένα στρόγγυλο μεγάλο ταψί και απλώνω τη ζύμη.
-
2
Βάζουμε 750 ml. γάλα στη κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε καλά. Διαλύω στο υπόλοιπο γάλα, τα 2 φακελάκια βανίλιας.
-
3
Μόλις βράσει το γάλα μου ρίχνω τις βανίλες και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει η κρέμα.
-
4
Όταν γίνει η κρέμα, ρίχνουμε πρώτα το γιαούρτι και ανακατεύουμε ώστε να μην ψηθούν τα αυγά.
-
5
Έπειτα αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύω καλά.
-
6
Ρίχνω το μείγμα στο ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 περίπου για 25 λεπτά. Μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Σχόλια