ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΗ
ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΗ @cook_8461370
,ΕΛΛΑΔΑ

Είναι μια αγαπημένη συνταγή από τη γιαγιά μου !

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 κομμάτια
  1. Βάση
  2. 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 160 γρ. ζάχαρη
  4. 160 γρ. μαργαρίνη
  5. 2 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
  6. 2 βανίλιες
  7. 1 πρέζα αλάτι
  8. ξύσμα απο 1 λεμόνι
  9. Γέμιση
  10. 2 φακελάκια κρέμα βανίλας
  11. 1 λίτρο γάλα
  12. 300 γρ. ζάχαρη
  13. 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  14. ξύσμα 1/2 λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα το ζυμώμουμε για 2 λεπτά, μέχρι να γίνει μια μάζα τριφτή. Βουτυρώνω ένα στρόγγυλο μεγάλο ταψί και απλώνω τη ζύμη.

  2. 2

    Βάζουμε 750 ml. γάλα στη κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε καλά. Διαλύω στο υπόλοιπο γάλα, τα 2 φακελάκια βανίλιας.

  3. 3

    Μόλις βράσει το γάλα μου ρίχνω τις βανίλες και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει η κρέμα.

  4. 4

    Όταν γίνει η κρέμα, ρίχνουμε πρώτα το γιαούρτι και ανακατεύουμε ώστε να μην ψηθούν τα αυγά.

  5. 5

    Έπειτα αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύω καλά.

  6. 6

    Ρίχνω το μείγμα στο ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 περίπου για 25 λεπτά. Μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αντιδράσεις

Σχόλια

aily
aily @cook_8486029
Φαίνεται ενδιαφέρουσα αυτη η γιαουρτόπιτα... Να σε ρωτησω, βγαίνει "κατι σαν τάρτα"? Δηλ. κάτω ζύμη, πάνω κρέμα? Και το ψήνουμε όλο μαζι χωρίς να ψήσουμε πρώτα λίγο τη βάση?

Από

ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΗ
στις
,ΕΛΛΑΔΑ