κύρια φωτογραφία συνταγής Γιαουρτορεβανί

Γιαουρτορεβανί

21 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
EFITHEO
EFITHEO @cook_8458066

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ρεβανί. Θα το λατρέψετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για μαργαρίνη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε στο μείγμα κανέλα και γαρύφαλο. Καλή όρεξη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 άτομα
  1. 800 γρ. γιαούρτι 2%
  2. 300 γρ. ζάχαρη
  3. 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
  4. 600 γρ. αλεύρι
  5. 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  6. Για το σιρόπι
  7. 600 γρ. ζάχαρη
  8. 1/2 λίτρο νερό
  9. 3-4 σταγόνες λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπόλ χτυπάμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

  2. 2

    Προσθέτουμε τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους και τη μαργαρίνη λιωμένη.

  3. 3

    Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε εναλλάξ τη μαρέγκα και το αλεύρι στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς.

  4. 4

    Αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλο βουτυρωμένο ταψί, δεν πρέπει να έχει πάχος πάνω απο δύο δάχτυλα. Ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά, επιλέγοντας τη λειτουργία πάνω και κάτω αντίσταση. Στη συνέχεια επιλέγουμε μόνο την κάτω αντίσταση και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτα, για να μην φουσκώσει πάρα πολύ.

  5. 5

    Αφήνουμε το ρεβανί να κρυώσει τελείως και το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

EFITHEO
EFITHEO @cook_8458066
στις