Γιαουρτορεβανί
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ρεβανί. Θα το λατρέψετε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για μαργαρίνη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε στο μείγμα κανέλα και γαρύφαλο. Καλή όρεξη.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπόλ χτυπάμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
-
2
Προσθέτουμε τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους και τη μαργαρίνη λιωμένη.
-
3
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε εναλλάξ τη μαρέγκα και το αλεύρι στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς.
-
4
Αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλο βουτυρωμένο ταψί, δεν πρέπει να έχει πάχος πάνω απο δύο δάχτυλα. Ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά, επιλέγοντας τη λειτουργία πάνω και κάτω αντίσταση. Στη συνέχεια επιλέγουμε μόνο την κάτω αντίσταση και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτα, για να μην φουσκώσει πάρα πολύ.
-
5
Αφήνουμε το ρεβανί να κρυώσει τελείως και το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια