Γιαουρτοτυρόπιτα 2
Υλικά
-
3 κεσεδάκια το καθένα) γιαούρτι
-
6 αυγά μεγάλα
-
350 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
-
500 γρ. φέτα σε τρίμματα
-
250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο (κρύο)
-
1 1/2 ποτήρι νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μεγάλο μπολ (ή σε πυρίμαχο σκεύος) χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός να φουσκώσουν για μερικά λεπτά, προσθέτουμε το γιαούρτι, τα τυριά, το πιπέρι και το φρέσκο δυόσμο.
-
2
Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα όπως το κέικ.
-
3
Βουτυρώνουμε ταψί νούμερο 30 ή 32 και αδειάζουμε το μείγμα.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 170°C για 45΄, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει η επιφάνεια.
Σχόλια (3)