Γιαουρτοτυρόπιτα
Μια εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα.Την διαφορά σε σχέση με άλλες τυρόπιτες την κάνει το καλαμποκάλευρο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα υλικά τα μετράμε με τα κεσεδάκια του γιαουρτιού.Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.Στην φωτο, εγώ έχω κάνει τη μισή ποσότητα.
Υλικά
-
2 κεσεδάκια γιαούρτι
-
2 κεσεδάκια φέτα σε τρίμματα
-
1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα
-
1 κεσεδάκι ξινομυζήθρα ή ανθότυρο
-
2 κεσεδάκια καλαμποκάλευρο
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
2 κ.σ. μαργαρίνη τύπου βιτάμ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ' ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα, το γιαούρτι, το γάλα και την ξινομυζήθρα και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
-
2
Τα ανακατεύουμε καλά.
-
3
Προσθέτουμε στο μείγμα τυριών και γιαουρτιού το καλαμποκάλευρο κι ανακατεύουμε πολύ καλά. Λαδώνουμε ένα μέτριο πυρέξ και απλώνουμε τη ζύμη.
-
4
Κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια της με το δάχτυλο και μοιράζουμε εδώ κι εκεί, πάνω στη γιαουρτοτυρόπιτα, κομματάκια μαργαρίνης.
-
5
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά, έως ότου ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.
Σχόλια (13)