Kaede
Kaede @cook_8469551

Εύκολο, γρήγορο, δροσερό και ελαφρύ καλοκαιρινό γλυκό!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

110 Minutes
5 μπολάκια
  1. Για το γιαουρτοζελέ
  2. 2 φακελάκια για ζελέ (κατά προτίμηση μπανάνα)
  3. 1 κομπόστα ανανά
  4. 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  5. Για σαντιγύ
  6. 1 κούπα vegetalcrem

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στραγγίστε την κομπόστα.

  2. 2

    Ανακατέψτε το σιρόπι της κομπόστας με το στραγγιστό γιαούρτι, όσο πιο καλά μπορείτε. Να μη μείνουν σβωλάκια!

  3. 3

    Ζεστάνετε δύο ποτήρια νερό (ή όσο λέει το φακελάκι του ζελέ) και ρίξτε μέσα τη σκόνη. ΜΗΝ προσθέσετε το κρύο νερό.

  4. 4

    Όσο είναι χλιαρό, ρίξτε το σιγά σιγά στο μίγμα με το γιαούρτι και το σιρόπι, και ανακατέψτε να γίνει ομοιόμορφο.

  5. 5

    Μοιράστε το σε μπολάκια (εκτός και αν προτιμάτε ένα μόνο μεγάλο μπολ).

  6. 6

    Κόψτε σε μικρά κομματάκια όσο ανανά θέλετε (εγώ το βάζω σχεδόν όλο) και μοιράστε τον στα μπολ.

  7. 7

    Αφήστε το γιαουρτοζελέ να πήξει ελαφρώς και βάλτε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να το σερβίρετε.

  8. 8

    Εάν θέλετε να γαρνίρετε με σαντιγύ, χτυπήστε στο μίξερ την vegetal με την άχνη μέχρι η σαντιγύ να γίνει αφράτη. Μετά στολίστε τα μπολάκια με ένα κορνέ. Απαραίτητο είναι να έχει πήξει το γιαουρτοζελέ. Voilà!

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Sofiathenes
Sofiathenes @cook_8469039
Καλό φαίνεται, και εύκολο, αλλά γιατί δεν βάζεις ζελέ ανανα?

Από

Kaede
Kaede @cook_8469551
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα